En av de store hemmelighetene ved å få suksess som entreprenør er at man konsekvent gjør små og positive endringer hver dag over lang tid. Men noen ganger kan man trenge litt veiledning for å gjøre disse små endringene som legger opp til suksess. Mentorer er noe av det mest verdifulle en gründer kan ha for å bli vellykket, skriver Entrepreneur.com.De fleste suksesshistorier begynner med en lekse lært. Hvis du er åpen og lærevillig, vil du ha enorm nytte av å jobbe med en mentor, selv en du aldri møter.

La oss ta en titt på hvordan du kan begynne:

Start med å skrive ned en liste over forbilder eller vellykkede mennesker i ditt felt som du ønsker å modellere deg etter. Velg dine forbilder med omhu, fordi en person kan defineres av forbildene han eller hun streber etter å etterligne. Altfor ofte gjør vi forbilder ut av dem som ikke kan hjelpe oss, hvor livet deres er fantasier. Spør deg selv følgende spørsmål: 

  • Er mine helter ekte rollemodeller?
  • Kan jeg bli som dem?
  • Gjør disse menneskene den slags ting som jeg håper å kunne gjøre?
  • Lever de det livet jeg ønsker å leve?
  • Kan de virkelig hjelpe meg å bli den jeg ønsker å bli?

Deretter, gjør hva som helst for å lære mest mulig om dine forbilder. Les inspirerende eller motiverende bøker de har skrevet. Se webinarer og videoer de har lagt ut. Følg dem i sosiale medier og les bloggene deres.

Du kan komme langt bare ved å lese og lære deg informasjon, men selv dette holder ikke for å gå hele veien til suksess. Du trenger en måte å prosessere all informasjonen, erfaringen og integrere det. En god måte å gjøre dette på er å ha en mentor.

Gjennom historien, lenge før bøker, universiteter eller videreutdanningsprogrammer eksisterte, har det vært en sann vei du må gå for å lære en ferdighet, et håndverk eller et yrke: Studér med en mester. Hvis du ønsker å lære hvordan du gjør noe bra, gå og finn noen som allerede har denne ferdigheten.

  • Hvis du ønsker å bli en fantastisk foredragsholder, tilbring tid med fantastiske foredragsholdere
  • Hvis du ønsker å være en suksess i næringslivet, finn måter å tilbringe tid i et selskap med vellykkede forretningsfolk
  • Hvis det er viktig for deg å være en bra forelder, kan du tilbringe tid med menn og kvinner som har mestret foreldrerollen

Gjør alt du kan for å finne en god mentor, det kan være den raskeste og sikreste veien til å heve kvaliteten på livet ditt. Etterligne dine mentorer, og la deres forståelse og mestring av faget smitte over på deg. Ved å jobbe med noen som allerede har oppnådd mestring i din bransje, for så å modellere oppførselen din etter deres erfaringer, vil du ta deg selv og din suksess til neste nivå.

Det er utrolig hvordan én person kan påvirke livet ditt. Hvordan de ser deg og hva de ser i deg kan påvirke hvordan du ser på deg selv. Hvis du jobber aktivt for å holde deg selv inspirert av realistiske forbilder og mestere som tror på deg, vil tiden og pengene du investerer i din læretid kjapt gi resultater.

Les også: Når det er smart å vise kjærlighet på jobb