Forside | Vil inspirere flere til å bedrive omsorgsinnovasjon
Innovasjon og ledelse
Forside

Innovasjon og ledelse

Vil inspirere flere til å bedrive omsorgsinnovasjon

Innovasjon og ledelse

For åtte år siden startet Elin Haug Nygård arbeidet med å systematisere og skreddersy pleien til de eldre på det Norlandia-drevne Oppsalhjemmet i Oslo. Nå vekker resultatene nasjonal og internasjonal begeistring. I dag ble hun tildelt årets «Pasientsikkerhetspris» av helseminister Bent Høie. 

- Elin Haug Nygård har imponert juryen gjennom å levere gode resultater over tid. Hun har bygget opp en solid struktur og jobber systematisk med pasientsikkerhetsarbeid i hele sykehjemmet og er tydelig i pådriverrollen, sa helseminister Bent Høie under tildeling.

- Det er veldig hyggelig å bli tildelt en slik pris. Den deler jeg med alle kollegene mine, for dette er resultatet av godt teamarbeid over mange år, sier Elin Haug Nygård. Det hele startet med at hun identifiserte forbedringspotensial i pleie- og omsorgsarbeidet på Oppsalhjemmet. Som kvalitetssjef og senere daglig leder endevendte hun måten hjemmet ble drevet på, og etablert en systematisk tilnærming til risikofaktorene beboerne møter og pleien de får.

- Vi gjør alt for de nyfødte, men ikke for våre eldste

- I Norge gjøres absolutt alt for at nyfødte skal få en så god start på livet som mulig. Slik er det ikke nødvendigvis når livet nærmer seg slutten. Derfor har vi gjort det beste vi kan for at livets siste fase skal bli så verdig og god som mulig for våre beboere, sier Haug Nygård.

Kartlegger risikoen - skreddersyr omsorgen

Konkret dreier det som om systematikk og individuelt tilpassede grep om alt fra medisinering, ernæring, tannhelse og vektkontroll til reduksjon av trykksår, reduksjon av fall samt det å holde kvaliteten på omsorg ved livets slutt på et høyest mulig nivå. Såkalte risikotavler tilpasset hver beboer beskriver i detalj det viktigste de ansatte må vite om vedkommende. Dermed skreddersys og systematiseres pleien, i tillegg til å gjøre den personuavhengig. 

Mer enn halverer medisinbruken

Mye blir målt, registrert og analysert. Det har gitt gode forbedringer, eksempelvis når det gjelder medisinering.

- Tallene våre viser at en beboer i snitt står på 8-9 ulike medisiner i det hun eller han flytter inn på Oppsalhjemmet. Etter en legemiddelgjennomgang, observasjon og dialog med pleierne og pårørende, er dette redusert til i snitt 4,2 medisiner etter tre uker. På enkelte avdelinger er snittbruken nå nede i to medikamenter per pasient, sier Haug Nygård.

Global organisasjon vil spre Oppsal-modellen til verden

Ryktene om den innovative systematikken og de gode resultatene har spredd seg som ild i tørt gress i sykehjems-Norge. Representanter fra kommuner og sykehjem kommer nå hele tiden på studiebesøk. I tillegg har toppledelsen i Institute for Healthcare Improvement (IHI) - verdens største helseforbedringsorganisasjon - besøkt det Norlandia-drevne Oppsalhjemmet to ganger siste år. De konkluderte med at de aldri hadde sett noe sykehjem i verden med et så høyt pasientsikkerhetsnivå. Nå ønsker IHI å bidra til at Oppsalmodellen spres globalt. 

- Økt livskvalitet hos de eldre er belønningen

- Vi deler mer enn gjerne av våre erfaringer slik at flest mulig sykehjem kan gi et enda bedre tilbud til beboerne sine, sier Haug Nygård. Hun mener noe av årsaken til de gode resultatene er at Norlandia har korte beslutningsveier.

- Vi så et potensial, fikk støtte fra konsernledelsen og gikk i gang. Alle investeringer og initiativ har vi iverksatt og bekostet selv. Men det å drive innovasjon er verd hver eneste krone når vi ser hvor mye bedre hverdag beboere får, sier Haug Nygård.

kilde: Pressemelding

KOMMENTARER

Annonsér her!

Motta nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrev!

Hvilken arbeidsmetode passer deg best?

Arbeidsmetodikk

Der enkelte trives best med å jobbe i et sett for å heller kunne ta seg tidligere fri, vil andre være langt mer effektiv om de plotter inn tid til Facebook, Instagram og Snapchat mellom slagene. Hvilk...
Effektive arbeidsmetoder

Hvordan velge ny kaffeleverandør?

Kaffe på jobben

Det viser seg at det ikke alltid er like lett å finne riktig leverandør av kaffemaskin til jobben. 
Hvordan velge riktig kaffeleverandør
Annonsér her!
Annonsér her!

Løsepengevirus kostet virksomheter og individer 10 milliarder kroner

Tiltak mot virus angrep

Her er syv råd du bør følge for å stå sterkere mot nye løsepengevirus-angrep. Med over 750% vekst i løsepengevirus-varianter i 2016 vil det garantert bli mange angrep i 2017.  
Virus angrep

Produktiv med hjemmekontor

Effektiv hjemmekontor

Hvis norske kontoransatte kunne valgt: "Vi er mest produktive med hjemmekontor tre dager i uken"
Produktiv hjemmekontor

Stolt av å være med på spleiselaget?

Norge har i år blitt kåret til verdens lykkeligste land og ligger også høyt på statistikken over høy levestandard og gode levekår. 
skatte- og avgiftsunndragelser

Ta en kalkulert risiko

Riktige beslutninger

Kjappe antagelser om risiko er opphavet til mange katastrofale beslutninger. 
Gode beslutninger
Annonsér her!
Annonsér her!

Engasjement - Hva? Hvorfor? Hvordan?

Hva er engasjement?

Engasjement er ikke å være glad. Glade medarbeidere er ikke nødvendigvis produktive. Det er heller ikke å være tilfreds. 
Produktivitet og engasjement

Sulten på nye utfordringer som leder?

Karriereutvikling

Er du sulten på noe nytt, lyst til å utvikle deg videre og utfolde deg kreativt? Har arbeidsdagen din blitt rutine? Det går i «det vante» og du føler deg både passe mett og kanskje litt trett.
Jobb og karriere

Grip mulighetene i kulturforskjellen!

Rekruttering og kultur

Verden blir mindre. Reisen fra Nordfjord til Oslo tok lengre tid for min oldefar enn det gjør for deg og meg å reise nærmest hvor som helst her i verden.
Rekruttering og kultur

Dette kjennetegner de beste unge lederne

ANNONSØRINNHOLD

Norske organisasjoner investerer mye i å utvikle unge ledertalenter. Men brukes ressursene riktig og på de rette kandidatene? 
Utvikling av ledertalenter
Annonsér her!
Annonsér her!

Gøy på jobben

Indre motivasjon

Gjør mer av det du synes er morsomt. Det er lurt, både for deg selv, sjefen din og organisasjonen du jobber for.
Arbeidsglede

Lyddemping på kontor – Dette må du tenke på

ANNONSØRINNHOLD

Forstyrrende støy på jobb er et vanlig problem, spesielt i åpne kontorlandskap.
Lyddemping på kontor
Tilbake til toppen