Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
arrow_upward
GRUNDER
404

Hemmelige ingrediensen som gjør gründerdrømmer til virkelighet

Kanskje det er å åpne et bakeri, å skrive en bok, eller bygge opp en programvare-startup i millionklassen. Men uansett hva det blir til, undersøkelser etter undersøkelser (for å ikke nevne anekdotiske bevis) antyder at mesteparten av oss drømmer om å bli gründere.

Så hva skiller de som faktisk kaster seg ut i det fra de som bare drømmer? Hva driver en ivrig hobbyutøver eller utmerket amatør til å bli en bedriftseier? En nylig studie utført av MIT med mer enn 400.000 mennesker kom fram til et avgjørende svar, og det er ikke det du sannsynligvis forventer.

LES OGSÅ: Kjære gründer! Tvil, men ikke mist troen!

Økonomi? Personlighet? Nei, hemmeligheten er venner

Studien ble født da MIT PhD-kandidaten Hyejun Kim kom over en uventet datakilde: Ravelry.com, en populær hobbynettside som kaller seg for «Facebook for knitting.»

Fra perspektivet til strikkerne som bruker nettsiden, tilbyr Ravelry en mulighet til å dele mønstre og råd med andre entusiaster. For Kim var dette en gullgruve av informasjon om retningen som folk tar fra hobbyutøver til gründer. Ved å gå gjennom data til over 400.000 strikkere og 99 intervjuer med brukere, forsøkte Kim å finne ut av hvorfor noen forble hobbyutøvere, mens andre startet opp strikkerelaterte firmaer.

Du tror kanskje at den viktigste faktoren er personlighet, eller kanskje økonomi var den store hemmeligheten, og hverken desperate forsøk eller stabil banksaldo hjalp folk med å få til overgangen. Begge hypotesene ga mening, men begge viste seg å være feil.

Hva var den største faktoren som gjorde at noen gikk fra en hobbyutøver til profesjonell? Kort sagt, støttende venner. Når de ble intervjuet om hva som hjalp dem med å mestre spranget, nevnte de fleste strikkerne å ha noen de var glad i som støttet og oppmuntret deres ambisjoner om å bli gründer. Dataene bekreftet disse kommentarene.

Hvorfor var virkelige og ekte sosiale tilknytninger så viktige? Videre analyser viste at det ikke var at de hjalp strikkerne med å bygge tekniske ferdigheter. De som ble gründere hadde ofte ninja-nivå-ferdigheter fra før av. I stedet ser det ut til at disse personlige forbindelsene gir en stor selvtillits-boost som bidrar til å gjøre drømmer til virkelighet.

LES OGSÅ: Kombinere pensjonisttilværelsen med gründerlivet?

Ditt sosiale nettverk er ditt hemmelige våpen

Denne studien dreier seg altså kun om strikkere, men WaPo-artikkelen viser at andre eksperter i entreprenørskap lovpriser Kims arbeid, noe som tyder på at det ikke kun er av interesse for driftige og kreative typer. Faktisk, så viser andre undersøkelser innen nettverksvitenskap at et stort og støttende sosialt nettverk er en av de største forutsetningene for suksess av en hvilken som helst karriere

For venner og familie av de som drømmer om å starte en bedrift, er meldingen klar: Ikke undervurder din påvirkningskraft som heiagjengleder. Du kan være avgjørende for at de menneskene du er glad i følger sine store og skumle drømmer.

Å løfte deg selv opp til et nytt liv vil kreve hjelp fra mange sterke hender. Pass på at du omgir deg med mennesker som er villige til å styrke og støtte deg.

LES OGSÅ: Finnes det en oppskrift for å lykkes som gründer?

Kilde: inc.com

Motta nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrev!

Seks forretningstriggere som kan ødelegge – eller forbedre – virksomheten din

Perioden fra du kommer opp med et gjennombruddskonsept til noen andre kommer opp med et bedre, dreier seg ikke lenger om år, men måneder. Vi må følge med, ellers faller vi av.
Les mer....

6 tips for å effektivisere ansettelsesprosessen

Sliter du med å finne de rette kandidatene til teamet ditt? For å finne og ansette de aller beste kandidatene – på en god og effektiv måte – er du nødt til å effektivisere ansettelsesprosessen.
Les mer....
Annonsér her!
Annonsér her!

Teammåling i AI-æraen

Når man skal vurdere og analysere ytelsen til et team, kan man bruke teammålinger. Med målrettede teammålinger kan du ta teamet ditt til harmoniske høyder og skape et høypresterende team. For å få til...
Les mer

Kommunikasjon har aldri vært viktigere enn nå - det handler om å bli bevisst på feedback vi gir

Når var sist du ga en tilbakemelding til en medarbeider? De fleste har opplevd å ha behov for å si ifra om noe til andre, men ikke helt turt eller visst hvordan – og vi alle har behov for feedback for...
Les mer....

Strategier som kan bidra til å bygge kultur for psykisk trygghet

Å skape en kultur for psykologisk trygghet på arbeidsplassen er viktig for å fremme åpenhet, tillit og samarbeid. Her er noen strategier som kan bidra til å bygge denne kulturen:

Avbrutt i møtet? 5 tips for å si fra

Ble du avbrutt midt i en setning i møtet, nå igjen? Her er fem tips for deg som ofte blir avbrutt på jobben.
Annonsér her!
Annonsér her!

For å hvile deg god, må du først bli god til å hvile

Vi lever travle, moderne liv. I tillegg til oppgavene som må løses, opplever vi stadige distraksjoner fra alle kanter. Alle mennesker har et fundamentalt behov for å lade, restituere og hente seg inn....

Måten vi kommuniserer med hverandre på har endret seg radikalt bare de siste årene

Måten vi kommuniserer med hverandre på har endret seg radikalt bare de siste årene. Ansikt-til-ansikt, tolking av kroppsspråk og umiddelbare tilbakemeldinger fra den du snakker med, har blitt erstatte...
Les mer....

Å ta en velinformert beslutning kan hjelpe deg med å bli mer produktiv på arbeidsplassen

Velinformert beslutning kan spare tid og gjør at du utnytter ressursene dine bedre. Her er 15 måter du kan forbedre beslutningsferdighetene dine på. 

En stresset hjerne tar kronisk dårlige beslutninger

Inntil nylig trodde vi at hjernen sluttet å vokse i 20-årene og at det deretter kun gikk en vei. Men visste du at du faktisk kan trene hjernen din til å fungere bedre i hverdagen, slik at den blant an...
Les mer...
Annonsér her!
Annonsér her!

Husk det store bildet når det gjelder vanskelige beslutninger

Det å fatte komplekse beslutninger som gir de beste resultatene er en avgjørende del av alle lederroller. For å ta disse beslutningene, må du være i stand til å ha vanskelige samtaler der det ofte er ...
Vanskelige beslutninger

Hvordan kan negative følelser bidra til innovasjon?

Entusiasme, glede og «passion» beskrives ofte som viktige ingredienser i innovasjonsprosesser. Når vi skal skape noe nytt, trenger vi optimisme, ikke bekymring og misnøye, sies det. Samtidig er det st...