Forside | Fra drøm til mål
utfordringer_leder
Forside

Fra drøm til mål

Planlegging

Faktisk kan hjernen lure deg til å tro mer på ideen om suksess som noe mer tilfredsstillende enn selve opplevelsen. Slik stopper vi ofte opp ved tanken på noe istedenfor faktisk å gjennomføre det vi tenker på- det vi ønsker oss og drømmer om.

Det er forskjell på å drømme og snakke om ting, og det å faktisk gjennomføre. For eksempel må du finne de rette samarbeidspartnere, lage et kvalitetsprodukt, være til å stole på og si det rette. Det hjelper ikke å være målrettet hvis planen inneholder samarbeidspartnere som ødelegger for deg. Så selv om du ønsker å være kjent som en lojal person, må du noen ganger lære deg å sage av grenen for å redde treet. For det er treet du selger, det er treet som har roten du står på resten av livet. Det å velge riktige folk å samarbeide med er avgjørende for suksess. Sett en standard, og hold deg til den, det er din integritet.

Pass dine tanker

Benjamin P. Hardy sier til success.com at ifølge psykologisk forskning er det å vente på en hendelse ofte mer følelsesmessig enn selve gjennomføringen. For eksempel kan det være skremmende, nesten paralyserende, å tenke på at du skal spørre sjefen om lønnsøkning. Faktisk kan du gå og grue deg i lang tid mens du tenker på hvordan du skal gjøre det, mens når du først gjør det så er det fort gjort.

Slik er det med mange ting. Vi tenker og grubler og føler og forsinker mange ting ved å tenke for mye på dem istedenfor å bare gjøre det. Dette er hovedårsaken til at mange ikke kommer lenger enn til selve tenkningen før de gjennomfører noe som helst. De ser til sidemannen og blir overrasket over andre som har raskere beslutningsevne og gjennomføringsevne. Hvordan får de det til? 

Unngå besettelse

Tanker om målsetting og sinnets begjær etter å vente på noe, kan faktisk bli en besettelse. Det er ikke bare frykten, det kan like gjerne være spenningen i ventingen som gjør at enkelte mennesker foretrekker å være i tankeprosessen fremfor selve situasjonen eller målet. For når du tross alt har oppnådd det du ville, så er du tilbake til et sted der du ønsker noe mer, noe annet. Følelsen av å være utilfredsstilt er noe av driveren i mennesket. Nå er det noe annet som får oppmerksomheten din.

“We buy things to make us happy, and we succeed. But only for a while. New things are exciting to us at first, but then we adapt to them”

dr. Thomas Gilovich
Interessant nok, kan hjernen altså forføre deg såpass at ideen om noe, blir mer tilfredsstillende enn selve opplevelsen, og slik stopper vi ofte ved tanken på noe istedenfor faktisk å gjennomføre det vi tenker på. Ikke glem måloppnåelsen i jakten på store tanker og mening. Ryan Holiday har forklart i boken Ego is the enemy hvordan dette er egoet som gjør oss til våre egne verste fiender. Ironisk nok kan tanken på suksess være vårt største hinder for suksess.

Push through the difficulty and you’ll experience a joy those who stop will never taste.

Benjamin P. Hardy

  • Det er så lett å drømme.
  • Det er lett å fortelle folk om dine ambisjoner.
  • Det er lett å skrive ned dine mål og fortelle om dem.
  • Det er lett å erklære affirmasjoner og si hvordan man vil ha det.
  • -og det er nettopp her folk flest stopper.

Bli vant til seier

Slutt å drømme og kom i gang med gjennomføringen. Hva det enn er som holder deg igjen fra å gjennomføre målene dine, sett deg aktivitetsmål skritt for skritt og gjennomfør hvert enkelt steg like lett som om det var ditt første. Slutt å henge deg opp i detaljene som stopper deg. Se etter når du er blitt for passiv og sett opp tempoet. Istedenfor å skrive ned målene, skriv ned seirene ved hver aktivitet der du har gjort noe for deg selv eller andre, enten det er en ny eller fornyet kontrakt, et nytt eller fornyet kundeforhold, leverandøravtale eller nytt prosjekt for ansatte.

Noter milepælene og gjør det til en vane å gjennomføre mer enn du planlegger. Planlegging står ideelt sett for 20 prosent av arbeidstiden, mens 80 prosent er produktiv arbeidstid investert i kontrakter, salg, kundekommunikasjon og produksjon. Enten man leverer kapitalvarer, undervisning, yoga eller finansrådgivning, la 80 prosent av arbeidstiden være nye eller fornyede resultater, mens 20 prosent brukes på strategi.

Gå gjennom motstanden

Hvis du er blitt veldig vant til å leve det komfortable liv der lite nytt blir produsert og du er mest opptatt av å tviholde på det gamle eller bare tenke på alt du skulle gjort, kan det være til hjelp å innfinne seg med at noe smerte må til. Det kan føles ubehagelig de første gangene du ser at selve aktiviteten og opplevelsen lot seg gjennomføre raskere enn du trodde, men denne motstanden mot suksess er i virkeligheten glede.

Du er sannsynligvis opplært til å tro at du må vente på suksess eller gjøre deg fortjent til den med hardt arbeid over mange år, men det trenger ikke å være så vanskelig. Det øyeblikket du innser at nederlag skyldtes din egen sjenanse og overdrevne forsiktighet, så slipper du langsomt til en selvinnsikt som gjør det lettere neste gang. Du har ditt potensial slik alle har. Det gjelder å få øye på det, og få brukt det, få anvendt ressursene og gjennomført aktivitetene. Mange idrettsmennesker jobber på denne måten hele tiden, med å flytte sine egne grenser og vokse på det.

Svømmeren Sarah Louise Rung (27) fortalte nylig om sin vinnerstrategi til magasinet I Form. Hun har allerede rukket å vinne ni OL medaljer i svømming og drømmer om mange flere, men hun er ingen drømmer. Hun har lyst til å utvikle seg og det er et vinnerlodd. Hun mener at hun har evnen til å lykkes fordi hun har styrken til å utvikle seg, viljen til å jobbe målrettet og evnen til å være fokusert på det som må gjøres.

Hun forteller også at hun har en god relasjon til treneren sin og at han er den viktigste støttespilleren for henne. Hun er takknemlig for støtteapparatet som bidrar til at hun når sine ekstremt ambisiøse mål. Til tross for ni OL medaljer føler Rung fortsatt at hun ikke har nådd toppunktet og fortsatt har mer inne. Hun vil alltid gjøre det bedre enn sist og denne forventningen om forbedring i prestasjoner driver henne til å gjøre det bedre og bedre.  

Få frem dyret i deg

Sarah Louise Rung sier til I Form at hun har en spesiell rutine og strategi når hun gjennomfører aktivitetsmålene. Det er avgjørende å være i godt humør de dagene hun konkurrerer og i tillegg må hun finne frem villdyret i seg. Hun ser for seg et farlig dyr og bruker det som teknikk for å hente frem villdyret i seg selv. Da får hun fram det farlige dyret som gjør at hun presterer.

Faste rutiner og aktivitetsmål

Rung forteller at hun har de samme rutinene hver gang hun svømmer konkurranse. Rutinene gir henne trygghet og ro og er som en mental forberedelse. Hun har fokus på arbeidsoppgavene og det som gjør at hun svømmer best. Rung forteller at det beste ved å vinne er innsatsen underveis- alt slitet. -Du har fått ut det du har trent for lenge og hevet deg til et nytt nivå. Det er utvikling, mestrings- og seiersfølelsen som er drivkraften min. Vinnerfølelsen. Det finnes ikke ord som beskriver den følelsen. Det er hele reisen, sier Sarah Louise Rung. 

Tekst: Anne Marie Monsen

Kunsten å sette og dele mål

Suksesskriterier for å nå mål

7 kraftfulle måter å motivere seg selv på

Mysteriet motivasjon

Abo annonse des 16.jpg

Målsetting

KOMMENTARER

Annonsér her!

Motta nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrev!

Outsourcing frigjør ressurser i nedgangstider

Outsourcing

Flere sektorer opplever i dag nedgangstider, og mange bedrifter ser seg nødt til å kvitte seg med ansatte, avdelinger og tjenester for å tilfredsstille stadig strammere budsjetter. Kan outsourcing vær...
outsourcing løsning for nedskalering?

10 tips for å bli mer effektiv som leder

Effektiv ledelse

Tipsene er basert på en amerikansk undersøkelse med intervju av over 200 ultra-produktive mennesker, inkludert syv milliardærer, 13 olympiske mestere og over 200 suksessfulle entreprenører.
Få gjort mer på kortere tid med mindre stress
Annonsér her!
Annonsér her!

Utålmodig gründeroptimist

Stian Rustad kan kanskje ikke spå fremtiden. Men samme året som internett ble kalt en «flopp», mente han at internett var fremtiden. IT-firmaet han startet opp, utviklet et av verdens første sky-baser...
Teknologioptimist Stian Rustad

Følger du med?

Ledelse er fordeling av oppmerksomhet. Det du ser, er det du får. Fokus og oppmerksomhet er vidt forskjellige egenskaper. Mange ledere fokuserer for mye. 
Oppmerksomhet og ledelse

Hvordan sikre god ledelse i fremtiden?

SPONSET INNHOLD

Dagens ledere står allerede overfor store utfordringer og muligheter som følge av teknologisk utvikling. Hvordan påvirker dette virksomheters evne til å sikre god og effektiv ledelse også i framtiden?...
Lederegenskaper som ikke synes på CV

Støtte i vanskelige tider

-står vi sammen i vanskelige valg vi må ta?
Beslutninger
Annonsér her!
Annonsér her!

Emosjonell intelligens – reelt eller ikke?

Emosjonell intelligens

For å være en dyktig og god leder må man på den ene siden være rasjonell og beherske områder som analyse, strategi, planlegging, målstyring osv. Men dette i seg selv er ikke nok i dagens krevende mark...
Emosjonell intelligens

@else er din nye, digitale HR-sjef

digital HR-sjef

Har du som ansatt lurt på om du har krav på lønn til uforutsette ting, som for eksempel å gå i begravelse, men ikke turt å spørre HR-leder? Eller kviet deg for å høre hvor mange egenmeldingsdager du h...
Digital HR-sjef

Fjellvettregler for nye ledere

Ny som leder

Turen=rekrutteringsprosessen delt opp i utvelgelsen, oppsigelsesprosessen, forberedelsene og oppstarten/innfasingen= lederskifte
Fjellvettregler for ledere

Medarbeidere i samspill i godt medarbeiderskap!

Hva skal til for at vi kjenner på den gode følelsen av å være på samme lag og ville hverandre vel? Av og til oppstår uenigheter, eller konflikter, som innebærer forstyrrelser og energi-sløsing i aller...
Medarbeidere i samspill som vil hverandre vel
Annonsér her!
Annonsér her!

Bonusen som skulle løfte salget, ødela selgernes motivasjon.

Bonus og motivasjon

Jo mer bonus selgerne i et forsikringsselskap fikk, jo mindre indre motivert ble de. Flere begynte å se seg om etter ny jobb.
Salgsbonus og motivasjon

Slik vinner du morgendagens kunder!

Nyskapning

Hvem er det som i dag ser på boligannonser i papiravisen? Hvem i fremtiden vil kommunisere per brev, og hvem vil oppsøke banken for å betale regninger? Skal du henge med videre, bør du være sikker på ...
Innovasjon og nyskapning
Tilbake til toppen