For Siddik var det viktig å forstå bærekraft og hvordan digitalisering og digitale verktøy kan bidra til bærekraftig omstilling.  

– Det er mye å ta hensyn til når man skal digitalisere, slik som miljø, økonomi og sosiale faktorer. Ikke all digitalisering er positiv, og emnene har hjulpet meg til å se hva slags digitalisering som er nyttig.

Fleksibel og godt sammensatt

Undervisningen var en blanding av gruppearbeid og digitale forelesninger. Hun syns at foreleserne var gode til å moderere diskusjoner, noe hun opplevde som viktig i digital undervisning. 

– Emnene er godt sammensatt, og det har vært helt topp å følge emnene digitalt. Det var en av grunnene til at jeg valgte dette studiet. Det var perfekt å kombinere med fulltidsjobben. 

Hun vil også anbefale å ta videreutdanningen sammen med kolleger.

– Det var en fordel at vi var flere fra jobben som tok emnene, det gjorde det enklere å jobbe i grupper og relatere oppgaver til jobben. Jeg oppfordrer andre til å ta studiet sammen med kolleger fordi det gjør det mer givende og man får mer tilbake, foreller hun. 

Bilde: Andet Siddik

Krevende, men verdt det

Siddik poengterer at videreutdanningen krever disiplin og innsats, men at det totalt sett absolutt var verdt det. 

– En av de mest utfordrende delene har vært å balansere studiene med jobb og andre forpliktelser. Jeg har klart å balansere det ved å prioritere og være organisert. Det gikk litt ut over fritiden, men det var verdt det, sier hun.

Blant annet viser hun til at det har vært svært berikende å samarbeide med andre ledere fra andre fagfelt og sektorer.

Bærekraftig digitalisering berører alle bedrifter

Bærekraft og digitalisering er viktige temaer som berører alle bedrifter. For å kunne samarbeide og drive organisasjoner fremover, er det nødvendig med kompetanse på dette området. 

– Denne utdanningen har gitt meg muligheten til å utvide arbeidsoppgavene mine på jobben, og et resultat av utdanningen er at jeg har fått muligheten til å arbeide med bærekraft på arbeidsplassen, sier Andet. 

Ulike sektorer, samme utfordringer

 Vi kommer fra ulike bedrifter og sektorer, men møter ofte på de samme utfordringene. Det har vært lærerikt å se hvordan offentlig og privat sektor løser disse utfordringene på forskjellige måter, sier hun.

Siddik avslutter: - Jeg liker å utvikle meg og følge med på hva som er aktuelt og hvilken kunnskap man kan tilegne seg. Jo mer jeg lærte om digitalisering, desto mer relevant oppdaget jeg at det var for mitt arbeid. Jeg vil absolutt anbefale dette studiet til andre.

Bærekraftig digitalisering på UiA

Emnet Digitalisering og bærekraft tilbys våren 2025 på Universitet i Agder, studiet er fleksibelt og heldigitalt. Les mer her. Emnet er en del av heldigital erfaringsbasert Master i digitalisering som du kan lese mer om her.

Trenger ledere en master i digitalisering?

Masteren er essensiell for ledere i både offentlig og privat sektor. Det er svært utfordrende å være leder i 2024 uten å forstå hvordan teknologi påvirker organisasjoner. Dette studiet gir god innsikt i digitalisering generelt og tar for seg tre tema som er spesielt etterspurt akkurat nå: 

  • Digital sikkerhet
  • Bærekraftig digitalisering
  • Kunstig intelligens

Kunnskap om dette er nødvendig om man skal lede organisasjoner inn i fremtiden. På studiet får du strategiske perspektiv som vil være nyttige for å utvikle egen organisasjon, du får innsikt i nye måter å organisere virksomheten på og hvordan man kan bedre samarbeidet i organisasjonen og med samarbeidspartnere. 

Digitalisering handler om å tenke nytt, og du får kompetanse innen et fagfelt som er i kontinuerlig bevegelse. Du får innsikt i hvordan digitale teknologier er med på å forme verden gjennom endringer i arbeids- og privatliv. Som leder vil du også bli utfordret til å tenke nytt omkring egne produkter, tjenester og organisering – i lys av mulighetene digitale teknologier gir.