Og ikke minst viktig for økonomien i din bedrift: Ved å få orden på leverandørfakturaene med elektronisk fakturering, vil du spare bedriften din for tid og penger. Og samtidig være med på en veldig viktig digitalisering av næringslivet.

På verdensbasis blir 90 % av alle fakturaer fortsatt behandlet manuelt, viser en rapport gjort av Billentis i 2017. Men Norge er faktisk i verdenstoppen i bruk av elektronisk fakturering. Og det er en god nyhet – for det er mange fordeler med å kutte ut manuell fakturering.

Lurer du på hvordan din bedrift kan komme i gang med elektronisk faktura? Ta kontakt her

 

EHF-faktura er elektronisk fakturering fra bedrift til bedrift

I Norge er det EHF-fakturaer som er løsningen som brukes for elektronisk fakturering fra bedrift til bedrift.

EHF står for «elektronisk handelsformat». EHF-fakturaer er datafiler som sendes rett inn i mottakerens regnskapssystem – ikke til nettbanken som det gjøres med eFaktura. Ved at fakturaen går rett inn i regnskapssystemet blir fakturaen bokført mer eller mindre automatisk. Regnskapssystemet henter automatisk opp mva-sats, forfallsdato og andre opplysninger.

Sånn sparer du penger på EHF-fakturaer

Både for den som sender og den som mottar fakturaer er det en rekke fordeler med EHF.

  • Slutt på manuelt mottak og håndtering av fakturaer
  • Motta fakturaen til riktig tid, og betal i tide
  • Fakturaen bokføres rett inn i regnskapssystemet ditt
  • Du holder enkelt oversikt over fakturaer fra leverandører
  • Ingen risiko for menneskelige feil

Det er viktig å understreke at fakturaer som sendes på e-post ikke er det samme som elektronisk fakturering. Ved å sende faktura på e-post risikerer du at fakturaen blir borte i mylderet av e-poster, havner i spam-filteret, eller blir et offer for datakriminalitet. Ved å gå over til EHF-faktura trenger du ikke bekymre deg for at innholdet i fakturaen blir galt overført til regnskapet på grunn av menneskelige feil.

Ligg i forkant – gå over til elektronisk faktura nå

Det kan virke omveltende å gå over til elektronisk faktura, men dette er en utvikling som vil komme før eller senere uansett. Det lureste du kan gjøre er å ligge i forkant.

Accountor er Nord-Europas største regnskapsbyrå. Med over 70 kontorer i Norge bistår vi kunder med alt innen regnskap, lønn, inkasso og økonomisk rådgivning. Vi hjelper deg gjerne med å kaste alle papirene – og få regnskapet ditt automatisert. Ta kontakt i dag for å prate med oss om dine behov.

accountor.no/kontakt

Les flere artikler fra Accountor her!