Perfekt for små møter
Dette forsto Frithjof Pihl da han tok over Engø Gård og startet Pihls Pensjonat i 1924. Han og hans søster Daisy inviterte venner og bekjente i sommermånedene. Og da han giftet seg med britiske Dorothy kom det også inn et snev av engelsk overklassepreg på Engø Gård. Stedet utviklet seg til en møteplass med særpreg og det var et privilegium å få adgang til Engø Gård. I dag er Engø Gård også en møteplass med særpreg. Og nettopp derfor, med sin unike historie og behagelige atmosfære, et interessant sted å legge sine styremøter, mindre konferanser, kurs eller kick offs og events.
Rådyr i morgendisen
I dag fremstår Engø Gård triveligere enn noensinne med bygningene spredt mellom kraftige eiketrær, lønn og pil, og med låven i sentrum. Innenfor porten ligger Pensjonatet; et lite Staverngult trehus delvis dekket av eføy. I denne bygningen ligger også resepsjonen hvor det dufter av peis fra det koselige biblioteket innenfor.
Det sosiale sentrum
-Låven er vårt sosiale sentrum her på Engø Gård - med barområde og peisestue i første etasje, og den stilige restauranten Pileredet i andre, forteller Ivar Neteland, hotellets direktør, eller gårdsbestyrer, som han selv titulerer seg.
Rundt låven med den pittoreske låvebroen under piletreet ligger de ni gjestehusene med 49 forskjellige gjesterom - alle med moderne bad og med fin utsikt til Vestfoldnaturen. I det gamle våningshuset er det nylig innredet to lyse soverom, et stort oppholdsrom og eget kjøkken, som er perfekt å leie i sin helhet hvis du vil ha et skjermet arrangement. Alle bygningene på Engø Gård kan leies separat eller i grupper.
Leie hele Engø Gård
-Ønsker du å leie hele Engø Gård, med alle de 110 sengene, så lar det seg selvfølgelig også gjøre. Her kan bedrifter leie alle rom og møtefasiliteter, eller velge seg et hvilket som helst rom for sitt behov. Her er ingen begrensninger, sier Neteland. -Engø Gård har seks grupperom i forskjellige størrelser og seminarplass til 70 personer. Men alt ligger litt spredt i terrenget som gjør at vi kan leie ut og lukke av etter behov. Her kan møtevirksomhet foregå i peisestuen, i salonger, i biblioteket, i våningshuset eller i grupperommene – alt er mulig. Vi har et raskt og godt internett, og alt som trengs av moderne, teknisk utstyr, som kan flyttes og installeres etter behov.
Alt bortsett fra TV-apparater. På Engø Gård handler det om å nyte verdifull stillhet og å konsentrere seg om hverandre i hyggelige omgivelser. Noe våre gjester pris på, smiler Neteland.
Aktiviteter
-Engø Gård kan også tilby en rekke aktiviteter. Idylliske turstier i kystnatur, leie av sykler, vi har tilgang på rib’er og vi har vår egen cabincruiser med plass til ti personer. Vi kan fiske eller hente opp hummer, sjøkreps og krabber som gjestene kan tilberede selv. På brygga har vi sjøboden med plass til 22 personer rundt bordet og inntil 40 personer til mingling, som også er svært populær som møtelokale.
Egenprodusert mat
-Maten på Engø Gård er viktig. Vi dyrker mye av råvarene selv, fra rotgrønnsaker og salater til poteter og urter. Skalldyr og fisk fra sjøen og vi holder sauer og lam som slaktes og tilberedes på kjøkkenet. Vi lager eget syltetøy, paté’er og spekemat, røyker laks og bacon og får honning fra egne bikuber. Alt dette får gjestene glede av fra ett av våre fem kjøkken når kokkene tryller fram de gode rettene på menyen.
Engø feeling
Etter middagen er det sosial hygge i peisestuen med den sprakende peisen, fargerik kunst av kunstnere som Eva Galligani og Frans Widerberg, dype sittegrupper og skap fulle av gode cognacer og armagnacer. Det er kvalitet tvers igjennom på Engø Gård, som selvsagt også er medlem av De Historiske Hotell og Spisesteder.
-Her får du det vi kaller Engø feeling og vi gjør ingen forskjell på konferansegjester og andre. Alle får det samme gode tilbudet. Engø Gård ligger en halv times kjøring fra Tønsberg og halvannen fra Oslo, og med Engø feeling og de trivelige omgivelsene er det ingen som har behov for å være andre steder etter møtet eller kurset enn her på Engø Gård. En perfekt ramme for teambuilding, sier gårdsbestyreren.
Tekst: Terje Myklebost, Foto: Engø Gård