Etter hvert som bedrifter tilpasser seg stadig skiftende behov, vender de seg i økende grad til disse fagpersonene på grunn av deres unike blanding av ferdigheter, fleksibilitet og kostnadseffektivitet.

Med så mange frilansere på markedet kan det være en slitsom jobb å gå gjennom hundrevis av CV-er, porteføljer og tilbud for å finne den rette. I dette blogginnlegget vil vi utforske fordelene ved å ansette en frilans prosjektleder, dele tips for å gjøre utvelgelsesprosessen enklere, gi råd om evaluering av potensielle ansettelser, og se nærmere på potensielle fallgruver du bør unngå når du ansetter. Ved å velge den beste frilansprosjektlederen for virksomheten din, kan du oppnå nye nivåer av suksess og produktivitet.

Fordelene ved å ansette en frilans prosjektleder

 • Kostnadseffektivitet og fleksibilitet: Frilans prosjektledere gir betydelige kostnadsbesparelser ved å redusere faste utgifter som kontorlokaler og personalgoder. De jobber vanligvis eksternt og er ansvarlige for sine egne utgifter. Videre kan de ansettes på prosjektbasis, slik at virksomheten din kan skalere opp eller ned etter behov uten å forplikte seg til en heltidsansatt.
 • Tilgang til variert ekspertise: Frilansere har ofte erfaring fra ulike bransjer og kan bidra med verdifull innsikt og beste praksis til prosjektene dine. De er kjent med ulike prosjektledelsesmetoder som Agile, Scrum, Waterfall og Kanban, noe som sikrer effektiv prosjektledelse tilpasset dine behov.

Slik finner du den ideelle frilansprosjektlederen

 • Definer prosjektkrav: Begynn med å skissere prosjektets mål, leveranser og tidslinje for å sikre at du og din potensielle frilansprosjektleder er på linje. Å lage en klar og omfattende stillingsbeskrivelse vil bidra til å tiltrekke kandidater med de rette kvalifikasjonene, noe som gjør det lettere å begrense alternativene dine. Fastsett en realistisk tidsramme og et budsjett for prosjektet ditt for å avgrense søket ytterligere, slik at du kan finne kandidater som kan oppfylle forventningene dine og bidra til at prosjektet blir vellykket.
 • Vurder ferdigheter og kvalifikasjoner: Bestem hvilke spesifikke tekniske ferdigheter og kunnskaper som kreves for prosjektet ditt, for eksempel programvareutvikling, digital markedsføring eller byggeledelse. Se etter kandidater med bransjeanerkjente sertifiseringer som PMP, CAPM eller PRINCE2, noe som indikerer et sterkt grunnlag i prosjektstyringsprinsipper og beste praksis.
 • Utforsk de beste plattformene og ressursene: Selv om frilansnettsteder som Upwork, Freelancer eller Onsiter kan hjelpe deg med å finne kvalifiserte prosjektledere, gir det å velge Right People Group flere fordeler for bedriften din. Ved å samarbeide med oss eliminerer du den tidkrevende oppgaven med å screene hundrevis av CV-er, ettersom vårt team av eksperter tar seg av å sjekke kandidatens ferdigheter, erfaring og kulturelle tilpasning på dine vegne. Dette sparer deg ikke bare for tid, men reduserer også risikoen og sikrer best mulig resultat for prosjektene dine.

Intervju og evaluering av kandidater

 • Gjennomgå porteføljer og referanser: Undersøk potensielle frilansprosjektlederes porteføljer for å få innsikt i deres tidligere arbeid og suksess i din bransje eller med lignende krav. Be om referanser fra tidligere kunder for å lære om deres erfaringer, evne til å overholde tidsfrister og generelle resultater.
 • Vurder kulturell tilpasning og kommunikasjonsferdigheter: Finn ut om kandidaten deler bedriftens kjerneverdier, arbeidsmoral og tilnærming til problemløsning. Vurder deres evne til å kommunisere tydelig og effektivt, og deres vilje til å samarbeide med teamet ditt, ettersom god kommunikasjon er avgjørende for vellykket prosjektledelse.

Fallgruver du bør unngå når du ansetter en frilans prosjektleder

 • Mangel på due diligence: Hvis du ikke undersøker potensielle kandidater grundig, kan det føre til at du ansetter en prosjektleder med utilstrekkelig kompetanse eller erfaring, noe som kan føre til tilbakeslag i prosjektet og bortkastede ressurser.
 • Forventninger som ikke stemmer overens: Hvis du ikke klart definerer prosjektets mål, leveranser og tidslinje, kan det føre til misforståelser og mistilpassede forventninger mellom deg og frilansprosjektlederen.
 • Mangelfull kommunikasjon og kulturell tilpasning: Hvis du unnlater å vurdere en kandidats kommunikasjonsevner og kulturelle tilpasning til organisasjonen din, kan det føre til samarbeidsproblemer og redusert prosjekteffektivitet.

Utnyttelse av Right People Groups frilans ekspertprosjektledere

Det kan være utfordrende å navigere gjennom disse fallgruvene, men et samarbeid med Right People Group sikrer en smidigere opplevelse. Ved å samarbeide med Right People Group kan du oppleve følgende fordeler:

 • Spar tid: Vi håndterer den tidkrevende prosessen med kandidatscreening, slik at du kan fokusere på kjernevirksomheten din.
 • Få raske resultater: Vårt omfattende nettverk av fagfolk gjør at vi raskt kan finne den eksperten du trenger.
 • Motta grundig screenede kandidater: Vi gjennomgår kandidatene nøye med tanke på ferdigheter, erfaring og kulturell tilpasning for å sikre en vellykket match for prosjektene dine.

Kontakt oss i dag for å finne ut hvordan Right People Group kan hjelpe din bedrift med å finne den ideelle frilans prosjektlederen, og la vårt team av fagfolk hjelpe deg med å oppnå prosjektsuksess.