Pausit har utviklet et digitalt verktøy og pauseprogram som hjelper ansatte og ledere med ivaretagelse av egen jobbhelse. Gjennom ulike øvelser og påminnelser fra din egen PC, får du bedre ivaretatt egen jobbhelse og produktivitet. Bedre helse kan redusere og forebygge sykefravær og gi økt motivasjon.

Effektivt med påminnelsesfunksjon

Leif Oscarsson som jobber med salg av Pausit i Norge har selv 20 års erfaring som gründer og leder av en større treningssenterkjede og har jobbet mye med helse. Han vet at Pausit er bra for mange og enkelte kunder har de hatt i 12 år. Det er særlig bedrifter som ser fordelen med at ansatte har tilgang til programmet. Han forteller om store bedrifter som har kjøpt programmet.

Totalt er det 145.000 brukere i flere land og mye interesse etter Corona.

Når man skal skape en aktivitet i en hektisk hverdag, på hjemmekontoret eller på arbeidsplassen er det lett for at det bare koker bort i alt stress. Derfor er vår påminnelsesfunksjon SÅ viktig. Du velger selv tidspunktene du skal gjøre dine øvelser, og vår digitale trener kommer frem på skjermen, diskret, og forteller at «nå kjører vi noen øvelser».

Leif 1.jpg
Leif Oscarsson i Pausit Norge.

Dårlig jobbhelse som følge av stillesittende og monotont arbeid koster ofte bedriftene store summer hvert år, i tillegg til lidelsen det påfører mennesker. Dette kan forebygges med det ergonomiske pauseprogrammet. Det er en effektiv, brukervennlig og rimelig måte å forebygge muskel- og skjelettplager, og øke trivsel og velvære.

Alle kan være med på våre over 100 øvelser. Ingen trenger å kunne noe om trening. Alt er intuitivt og enkelt. Alle kan få en demo av programmet på teams, som tar 15. minutter. Gratis test i 2 uker har vi også. Programmet finnes på 7 språk, du kan plukke ut favorittøvelser og den kuleste funksjonen er at du kan plukke ut en kroppsdel, for eksempel en stiv nakke og kjøre øvelser for nakken der og da, forteller Oscarsson.

Be om gratis prøve her.

 

Bygger på klinisk erfaring

Pauseprogrammet Pausit ble utviklet i 2006 av kiropraktor og osteopat Niklas Palmèr. Gjennom sin erfaring med egen klinikk oppdaget han at mange kunder hadde gjentagende problemer knyttet til ergonomi på jobben. Han ga kundene råd og tips til øvelser, og i den prosessen ble det skapt et digitalt verktøy for å hjelpe kundene.

Over 100 øvelser er utviklet sammen med fysioterapeuter, kiropraktor og idrettsleger. Du får både uttøyning og bevegelighet for hele kroppen, og avspennings- og pusteøvelser. Du kan også trene med høyere tempo og puls om du ønsker det. Mange skader kan forebygges gjennom trening og bevegelse, derfor er det så viktig å ivareta dette gjennom enkle rutiner i hverdagen. Programmet kan tilpasses den enkeltes behov. 

Noen av fordelene er:

  • Forbedret konsentrasjon
  • Økt produktivitet
  • Bedre arbeidsmiljø
  • Mindre smerter i kroppen
  • Bedre pusteteknikk
  • Mindre stress og bedre stressmestring

Din digitale treningskompis

Pausit er din digitale treningskompis - en automatisk påminnelse og personlig trener på egen PC. Programmet viser deg hvordan du gjør øvelsene riktig slik at du forebygger skade. Ofte sitter vi for mye i ro og glemmer å bevege oss når vi er fokuserte på oppgaven og jobben.

Vi skal «bare bli ferdig først» og skaper spenninger i kropp, skuldre og nakke. Vi venter for lenge før vi tar den pausen! Pausit kommer inn for å avlaste denne belastningen som vi utsetter kroppen for.

Med den negative utviklingen med altfor mye stillesitting er det viktigste arbeidet for oss å gjøre noe med det. Vi vet nå at det ikke er nok å være aktiv med trening flere timer hvis vi deretter sitter resten av dagen foran datamaskinen. Da trenger alle korte aktive pauser, sier Oscarsson.

Han fremhever fleksibiliteten i programmet og at behovet er støttet av forskning og erfaring. Lisensen for en privatperson koster bare 600 kroner for 1 år. Bedrifter har en trappestige nedover i pris hvor prisen for en middels stor bedrift havner på et par hundre kroner per ansatt. Programmet loggfører automatisk treningen, noe som kan være motiverende for mange.

Les mer om produktet her. 
Eller avtal en demo på teams på 15 min her.

 

Sett sammen ditt eget program

Med Pausit kan du sette sammen ditt eget treningsprogram der du velger ut de øvelsene du selv ønsker. Programmet minner deg på når det er på tide med øvelsene og viser deg hvordan de utføres. Dette vises frem av en rollefigur i bevegelse på skjermen.

Vi anbefaler bruk av programmet 2 til 4 ganger daglig. Programmet brukes på noen arbeidsplasser som en fellesaktivitet, på videregående skoler i klasserommet og i industrien ved samlebåndet. Over 100 ulike øvelser, fleksibiliteten i programmet, påminnelsesfunksjonen, eget program for akutte plager gir mange muligheter.

Noen tips til en bedre jobbhelse:

  1. Ta mer hyppige pauser fra arbeidet – cirka hver 30 minutt.
  2. Tenk at kroppen trenger hyppig bevegelse og «pusterom».
  3. Få bedre rutiner inn i hverdagen for pauser og bevegelse.

Oscarsson mener at mange har ikke de ergonomiske fasilitetene som de burde, særlig på hjemmekontoret. Han tror Pausit vil hjelpe mange og dessuten er det en rimelig investering.

nakken1.jpg

Hvorfor er det så viktig med bevegelse?

Nyere forskning viser at det er viktigere enn vi trodde med små korte, helst aktive avbrekk i løpet av arbeidsdagen. Særlig når man jobber på PC kan liten innsats ha stor effekt, sier Oscarsson.

For å motvirke belastningen med stillesittende arbeid og feil sitteposisjon, er det viktig å gi musklene regelmessige pauser og bevege kroppen. Kroppen trenger riktig belastning. Ved monotont og repeterende arbeid blir musklene utsatt for stress. Langvarig statisk belastning reduserer blodsirkulasjonen og utmatter muskelen, noe som kan lede til smerte og kramper.

«Problemer med nakke, skuldre og rygg, er noen av de vanligste årsakene, er noen av de vanligste årsakene til sykefravær i Norden. Sammen med sykefravær på grunn av psykiske lidelser, utgjør de over 60% av alt sykefravær, noe som betyr høye kostnader for bedrifter og organisasjoner (Försäkringskassan 2015)»

Det er ingen hemmelighet at god helse kan forebygge sykefravær. Så Pausit er ikke minst veldig populært for arbeidsgivere som er opptatt av friske medarbeidere og forebygging av sykefravær. 

Kontakt: Leif Oscarsson: 93414606 eller epost: Epost: leif@pausit.no