Leif Oscarsson som jobber med salg av Pausit Coach i Norge har 20 års erfaring som gründer og leder av en større treningssenterkjede. Han forteller at enkelte kunder har de hatt i 12 år. Det er særlig bedrifter som ser fordelen med at ansatte har tilgang til programmet. Store bedrifter har kjøpt inn programmet. Totalt er det 145.000 brukere i flere land og mye interesse etter pandemien. 

Automatisk påminnelsesfunksjon

– Når man skal skape en aktivitet i en hektisk hverdag, på hjemmekontor eller arbeidsplassen er det lett for at det bare koker bort i stress. Derfor er vår påminnelsesfunksjon SÅ viktig. Du velger selv tidspunktene du skal gjøre øvelsene, og vår digitale trener kommer frem på skjermen, diskret, og forteller at «nå kjører vi noen øvelser», forteller Oscarsson. 

Pausit Coach gir deg ulike øvelser og påminnelser fra din egen PC. Bedre helse kan redusere og forebygge sykefravær, og gi økt motivasjon. Den siste tiden har det kommet mange nye tilleggsfunksjoner for å skreddersy programmet enda mer til hver enkelt bruker. 

Les mer om dette her: Har du en visjon om god jobbhelse? - ledernytt.no

Leif 1.jpg
Leif Oscarsson i Pausit Norge.
 

Dårlig jobbhelse er kostbart

Dårlig jobbhelse og sykefravær som følge av stillesittende og monotont arbeid koster bedriftene store summer hvert år, i tillegg til lidelsen det påfører. Dette kan forebygges med Pausit Coach. Det er en effektiv, brukervennlig og rimelig måte å forebygge muskel- og skjelettplager, og øke trivsel og velvære.

Lisensen for en privatperson koster bare 600 kroner for 1 år. Bedrifter har en trappestige nedover i pris hvor prisen for en middels stor bedrift havner på et par hundre kroner per ansatt. Programmet loggfører automatisk treningen, noe som kan være motiverende for mange.

Test programmet gratis her: Pauseprogram - Gratis prøvetid | Pausit - No

– Alle kan være med på våre over 100 øvelser. Ingen trenger å kunne noe om trening. Alt er intuitivt og enkelt. Alle kan få en demo av programmet på teams, som tar 15. minutter. Gratis test i 2 uker har vi også. Programmet finnes på 7 språk. Du kan plukke ut favorittøvelser, og den kuleste funksjonen er at du kan plukke ut en kroppsdel, for eksempel stiv nakke, og kjøre øvelser for nakken der og da, sier Oscarsson.

Bygger på klinisk erfaring

Programmet ble utviklet i 2006 av kiropraktor og osteopat Niklas Palmèr. Gjennom hans erfaring med egen klinikk oppdaget han at mange kunder hadde gjentagende problemer knyttet til ergonomi på jobben. Han ga dem råd og tips til øvelser, og i den prosessen ble det skapt et digitalt verktøy. 

Over 100 øvelser er utviklet sammen med fysioterapeuter, kiropraktor og idrettsleger. Du får både uttøyning og bevegelighet for hele kroppen, og avspennings- og pusteøvelser. 

Du kan også trene med høyere tempo og puls om du ønsker det. Mange skader kan forebygges og derfor er det så viktig å ivareta enkle rutiner i hverdagen. Programmet kan tilpasses den enkeltes behov. 

Noen av fordelene er:

  • Forbedret konsentrasjon
  • Økt produktivitet
  • Bedre arbeidsmiljø
  • Mindre smerter i kroppen
  • Bedre pusteteknikk
  • Mindre stress og bedre stressmestring

Din digitale treningskompis

Pausit er din digitale treningskompis - en automatisk påminnelse og personlig trener på PC. Programmet viser deg hvordan du gjør øvelsene riktig slik at du forebygger skade. Ofte sitter vi for mye i ro og glemmer å bevege oss når vi er fokuserte på oppgaven og jobben. Vi skal «bare bli ferdig først» og skaper spenning i kropp, skuldre og nakke. Vi venter for lenge før vi tar den pausen! Pausit kommer inn for å avlaste denne uheldige belastningen. 

– Med den negative utviklingen med altfor mye stillesitting er det viktigste arbeidet for oss å gjøre noe med det. Vi vet nå at det ikke er nok å være aktiv med trening flere timer hvis vi deretter sitter resten av dagen foran datamaskinen. Alle trenger korte, aktive pauser, sier Oscarsson.

Les mer om produktet her. 

Eller avtal en demo på teams på 15 min her

Skreddersy ditt eget program

Med Pausit Coach kan du sette sammen ditt eget treningsprogram der du velger ut de øvelsene du selv ønsker. Programmet minner deg på når det er på tide med øvelsene og viser deg hvordan de utføres. Dette vises frem av en rollefigur i bevegelse på skjermen.

– Vi anbefaler bruk av programmet 2 til 4 ganger daglig. Programmet brukes på noen arbeidsplasser som en fellesaktivitet, på videregående skoler i klasserommet, og i industrien ved samlebåndet. Over 100 ulike øvelser gir mange muligheter for mange ulike behov.

Tips til bedre jobbhelse:

  1. Ta mer hyppige pauser fra arbeidet – cirka hvert 30 minutt.
  2. Tenk at kroppen trenger hyppig bevegelse og «pusterom».
  3. Få bedre rutiner inn i hverdagen for pauser og bevegelse.

nakken1.jpg

Hvorfor er det så viktig med bevegelse?

– Nyere forskning viser at det er viktigere enn vi trodde med små korte, helst aktive avbrekk i løpet av arbeidsdagen. Særlig når man jobber på PC kan liten innsats ha stor effekt, sier Oscarsson.

For å motvirke belastningen med stillesittende arbeid og feil sitteposisjon, er det viktig å gi musklene regelmessige pauser og bevege kroppen. Kroppen trenger riktig belastning. Ved monotont og repeterende arbeid blir musklene utsatt for stress. Langvarig statisk belastning reduserer blodsirkulasjonen og utmatter muskelen, noe som kan lede til smerte og kramper.

«Problemer med nakke, skuldre og rygg, er noen av de vanligste årsakene, er noen av de vanligste årsakene til sykefravær i Norden. Sammen med sykefravær på grunn av psykiske lidelser, utgjør de over 60% av alt sykefravær, noe som betyr høye kostnader for bedrifter og organisasjoner (Försäkringskassan 2015)»

Det er ingen hemmelighet at god helse kan forebygge sykefravær. Så Pausit er ikke minst veldig populært for arbeidsgivere som er opptatt av friske medarbeidere og forebygging av sykefravær.