Overfladisk fokus

Siden nyttårsforsetter stort sett fokuserer på overfladiske ting som du ikke alltid har kontroll over, vil de derfor heller ikke fungere. Å gå ned i vekt er overfladisk, men å være en sunn person er grunnleggende.

Verdier er mye sterkere enn mål. Målene er overfladiske og retningsbestemte, mens verdier er grunnleggende og det som driver deg til målet. Hvis du for eksempel har et mål om å gå ned i vekt, men ikke verdsetter helse, vil du garantert mislykkes. Mange av de som stadig går på dietter og "prøver å gå ned i vekt", sliter som oftest med å få det til. Men sunne mennesker som er opptatt av å respektere kroppene sine, vil med større sannsynlighet kunne oppnå å få en kropp de vil være fornøyd med.

Les også: Verdiene våre er knyttet til følelser – vi får energi og blir mer utholdende når vi får handle i tråd med verdiene våre. - ledernytt.no

 

Gjør dette i stedet for nyttårsforsetter

  • I stedet for å gå fra den ene dietten til den andre, bestem deg for at du hver dag skal ta valg som er sunne og gode for kroppen din. Du vil helt sikkert verdsette å føle deg generelt bra fremfor kortvarige og kjedelige dietter – som uansett gjør at du er tilbake til status quo så fort du er ferdig. Som et resultat vil du aldri måtte sette krav eller mål som har med helse å gjøre.
  • Mange mål er irrelevante og unødvendige – hvis du absolutt vil sette deg noen, ta med kun de som er viktigst for deg og dine verdier, og som du mest sannsynlig vil klare å nå.

Les også: Tren hjernen din til bedre beslutninger - ledernytt.no 

  • En livslang forpliktelse til persolig vekst vil gjøre at du ikke trenger å sette deg masse mål. Hvis du står på, jobber og gjør ditt beste ut ifra det som er dine verdier, så vil resultatene vises til slutt. Da vil du på nyåret allerede være suksessfull, sunn og føle deg vel. Dermed trenger du ikke engang tenke på å sette opp en liste med masse nyttårsforsetter

Tekst: Cecillie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Success.com