La oss først prate om den værste måten å introdusere seg på.

En mann går inn i et møterom for en uformell prat med nye mennesker han ikke kjenner fra før. Vi snakker høy energi, ubegrenset entusiasme og skikkelig personlig engasjement. Mannen synes introduksjoner er en kunstform, en slags navne-memoriserings-ballett med småprat, håndhilsning og øyekontakt. Intens øyekontakt, litt for mye øyekontakt faktisk. Han går rundt i rommet og hilser, introduserer seg selv, ser hver person i øynene i rundt fem sekunder mens han sier navnene deres to ganger.

Det er lenge å se noen i øynene i fem sekunder, spesielt når det er snakk om noen du ikke kjenner fra før. Tanken bak denne fremgangsmåten er å skape en tilknytning, som gjør at alle føler seg komfortable, at man virkelig blir kjent med noen ved hjelp av kroppspråk og mental telepati. Resultatet av en slik fremgangsmåte er i realiteten det totalt motsatte, skriver Entrepreneur.com.

Denne introduksjonen er for intens, for voldsom og for orkestrert. Vær forsiktig med denne introduksjonen, prøv heller å få personligheten din til å se balansert ut.

En introduksjon handler om makt og instinkt, og derfor kan det også føles litt nervøst. Når vi møter noen for første gang, så er vi som dyr. Prefrontal cortex (området i hjernen rett bak pannen) jobber hardt for å identifisere fare.

Magefølelsen vi får når vi møter noen for første gang er aktiviseringen av et automatisk overlevelsessystem.

- Det er dette systemet som trekker oppmerksomheten til farlige og trygge ting, som er knyttet til reproduksjon og mat osv. I dette tilfellet handler det ikke om at du møter en fysisk trussel, her handler det om en sosial trussel», sier kognitiv hjerneforsker og assisterende professor i psykiatri og nevrovitenskap, Daniela Schiller.

Din oppførsel bør altså være rolig. Det viser den andre parten at du ikke har tenkt til å spise dem opp. Samtidig lager det et bakteppe slik at ordene du sier kommer tydeligere frem.

- Du ønsker å være tydelig med å forklare hvem du er, og klar til å stille spørsmål til personen du møter», sier Mark Tercek, som ved å være daglig leder i den frivillige organisasjonen Nature Conservancy, møter og hilser på mange for å skaffe midler.

- Hvis du bare prater om deg selv, så vil ingen bry seg om deg. En del av forberedelsene er å ha noen gode og riktige spørsmål, sier han.

Det hjelper å legge agendaen på bordet raskere enn hva vanlig konversasjon tillater. Alle vil jo ha noe. Du vet det, de vet det og han fyren der borte vet det. Introduksjonen fungerer best når ditt mål og din agenda, eller iallefall et hint av det, blir lagt frem klart og tydelig.

Deretter kan du la den andre personen ta over.

- Spør mer enn du snakker selv, sier sosiale medier strateg, forfatter og entreprenør Tara Haunt.

- Folk går til nettverks- og bransjetreff ivrige etter å selge seg selv, sine produkter eller tjenester. I realiteten er ikke dette en effektiv måte å gå frem på, sier hun.

Når man møter andre mennesker ansikt til ansikt, tilbyr man mer enn bare navn og en håndhilsen. Du tilbyr midlertidig adgang til en eksklusiv verden, og mye kan skje og mange resultater kan oppstå fra å få tilgang til denne verdenen. Du tilbyr et forhold og du ber selv om alt dette fra den andre personen også.

Introduksjoner er undervurdert, hvis man ser på hvor mye verdi man faktisk bytter gratis. Den eneste kostnaden er et håndtrykk, et smil og litt informasjon om hva du driver med. Gode ting som kan føre til bedre ting. Den ordentlige introduksjonen er en håpefull og ærlig greie, ordentlige introduksjoner er bra for business.


Les også: Personlighetstrekkene som utgjør de beste lederne