Forbes har listet opp ni kreative eksempler på virksomheter som tar vare på helsen til sine ansatte:

1. Utvid helsefordelene til familiemedlemmer. For at de ansatte skal ha det bra, må også familiene ha det bra. I karriereselskapet Resume.io har de utvidet fordeler som rådgivning og rabatter på helseapper, også til ansattes pårørende.

2. Gjør psykologisk og mental helse til en KPI. Hos programvareselskapet Aloa setter alle ansatte helsemål – som er like viktige å oppnå som andre KPI-er. Når de har deres ukentlige avstemminger, verdsetter de disse målene like høyt som deres forretnings-KPI-er.

3. Støtt foreldrene med digitale verktøy for barn. Å jobbe hjemme mens barna har fjernundervisning, eller kommer tidlig hjem fra skolen, kan være utfordrende. Finansselskapet John Hancock lanserte derfor digitale aktiviteter for barn etter skoletid, med blant annet bokklubber, matlagingsfilmer og mindfulness-øvelser.

4. Gjør mental og psykologisk helse til en tydelig verdi. Hos selskapet LifeLabs Learning er viktigheten av psykisk helse innebygd i kjerneverdiene. En av verdiene er «Be Kind to Your Mind». Her forventes det ikke at du svarer på mail eller er tilgjengelig utenom arbeidstid.

5. Bytt til en målrettet måte å jobbe på. Hos det australske rengjøringsselskapet Caliber Cleaning kan alle selv bestemme når de jobber. Teamene trenger ikke rapportere et spesifikt antall timer per dag. I stedet fokuserer de på å nå målene på ukentlig basis.

6. Opprett et fond. En av de mest stressende faktorene mentalt, er å ikke kunne betale regningene. Hos rekrutteringsbyrået Jobot har de opprettet et nødfond som hver ansatt kan bruke ved behov. Fondet kan brukes til mat, husleie eller andre kriser.

7. Ordne lunsjrulett. I musikkselskapet Music Grotto setter de tilfeldige ansatte sammen med andre i selskapet for en times lunsj. Det har fått folk som vanligvis ikke snakker med hverandre, til å bli kjent.

8. Start en helsekanal på Slack. For å støtte sine 130 ansatte har selskapet Fearless startet en Slack-kanal for psykisk helse. Den brukes for å minne hverandre på å gjøre daglige sjekker om deres trivsel, støtte hverandre og tørre å be om hjelp.

9. Walk and talk-møter. Mye mer enn du tror kan forhandles over telefon i gåtempo. Onsite.fun har digitale avstemminger utendørs hver onsdag. De oppfordrer ansatte til å gå en tur under møtet mens de sjekker hvor mye arbeid som gjenstår før fredag.

Tekst: Cecile Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Forbes.com