Er du usikker på hvem i teamet ditt som fortjener opprykk? Og føler du av og til at du mister litt kontrollen? Daily Muse lister opp tre grep du kan ta for å bli en bedre sjef for dine ansatte:

1) Legg inn jevnlige en-til-en-møter 

Du synes kanskje at du er en tilstedeværende sjef som snakker nok med dine ansatte i arbeidstiden. Men sannheten er at en-til-en-møter bak lukket dør er svært effektivt og gir deg muligheten til å gi seriøse tilbakemeldinger uten at alle andre får med seg samtalen. Samtidig gir slike møter de ansatte en anledning til å snakke med deg om ting de ellers ville følt det ukomfortabelt å ta opp - som potensielle forfremmelser, intern flytting eller synet de har på deg som sjef. Bestem møtene på forhånd, ellers har de en tendens til å bli utsatt på ubestemt tid. Legg alt inn i kalenderen din, slik at du har oversikt over hvor mange møter du har med hver enkelt.

2) Slutt å bruke plaster

Setter du et plaster på vonde sår for at de skal gro? Ikke gjør det. Ta problemene ved roten, snakk om det - og løs problemet der og da. Det kan blant annet bety individuell coaching og opplæring hvis en ansatt ikke fullfører en oppgave slik hun eller han bør gjøre. Men sørg også for at dine ansatte føler at de blir satt pris på, enten ved å sende dem en e-post med ros, trekke dem til side for å rose dem eller rose dem fremfor andre.

3) Hjelp dine ansatte til å stole på deg

Din egen sjef legger press på deg, samtidig som du legger press på dine underordnede. Du befinner deg i en skvis. Det er aldri lett å skape en 50/50-balanse mellom den tiden du tar hensyn til dine ansatte og den tiden du tar hensyn til dine overordnede, men husk å gi dine ansatte de verktøyene de trenger for å lykkes i jobben sin. Sørg også for god oppfølging, prioritering og ærlighet. Og stå for det du sier, da vil dine ansatte stole på deg og de forstår at du gjør ditt beste for å hjelpe dem.

NESTE LEDERNYTT I POSTKASSEN FRA 9. JUNI! Bestillingsfrist: 5. juni. Få 2 utgaver GRATIS som DIGITALE magasiner i arkiv + 6 utgaver med 1 års abonnement. Kun kr. 399,- 

LederNytt abo annonse juni 2016.jpg