For mange mennesker er hverdagsmorgenene svært hektiske. Alle skal ta på seg klær, havregryn skal spises, og vesker/bagger skal pakkes.

Men det er faktisk mulig å få noen veldig effektive og rolige morgenstunder, det krever bare litt planlegging. Forskning har nemlig vist at vår viljestyrke er på sitt høyeste om morgenen. Derfor kan trening eller tunge oppgaver være noen av de tingene du bør prioritere om morgenen, skriver Alive.dk.

Her gir Laura Vanderkam, som har skrevet boken «What the Most Successful People Do Before Breakfast», noen nyttige råd til hvordan man får en effektiv og god morgen:

1. Planlegging er viktig. Derfor bør du allerede om kvelden sjekke været, pakke bagen, velge ut morgendagens klær og ha nøkler osv. liggende klar. Da blir det lettere å få seg ut døren i tide.

2. Re opp sengen. Denne øvelsen kan nemlig få kroppen i gang om morgenen, og samtidig er det også veldig hyggelig å komme hjem til et ryddig soverom.

3. Dyrk trening. Det kan bare være en kort løpetur eller styrketrening i 20 minutter. Det får din kropp i gang og gir deg energi og godt humør til resten av dagen.

4. Se på dine prioriteringer. Hva ønsker du å få til om morgenen? Vil du løpe en tur, så finn frem løpeutstyret om kvelden. Vil du ha det hyggelig med barna, så sørg for at det er nok tid og dropp å les avisen. Dere kan se på morgen-TV eller gjøre noe annet sammen.

5. Vær oppmerksom hele morgenen. Puss for eksempel tennene med venstre hånd i stedet for høyre, slik at du alltid har fokus på det du gjør i øyeblikket. 

6. Gå ut. Få litt frisk luft og lys, hvis det ikke er vinter og mørkt, for naturlig lys er viktig for kroppen.

7. Spis godt. Frokosten er viktig. Spis litt frukt og en skål med havregryn, da har du energi til resten av formiddagen.

8. Ha god tid. Sørg for at det er litt ekstra tid til de tingene som kan gå galt. På den måten har du alltid god tid og slipper å stresse ut døren.