Chopra har spurt utallige ledere om hemmeligheten bak deres suksess, og svaret han ofte får, er "Jeg var heldig." Men Chopra mener at det handler om mer enn bare flaks. Han definerer lykke som å være forberedt på å møte muligheter.

Som grunnlegger av forskning- og helseselskapene Chopra Foundation og Chopra Global, har Chopra mye kunnskap om ledelse. Han har til og med en formel for det, et akronym som er lett å huske: LEADERS.

  • L: Look and listen. Se og lytt med ditt sinn, hjerte og kropp.
  • E: Emotional intelligence. Vær i kontakt med dine egne og andres følelser – det utløser empati, medfølelse og glede.
  • A: Awareness. Vær bevisst, ikke vær reaktiv. Dyrk intuisjon, kreativitet, en høyere visjon og hensikt.
  • D: Dream and do. Du kan ikke bare drømme. Hvis du vil manifestere drømmen, må du gjøre noe.
  • E: Empowerment. Myndiggjøring oppstår når du ikke er redd for å bli kritisert.
  • R: Responsibility. Ta ansvar hvis det går galt.
  • S: Synchronisity. Den magiske ingrediensen, eller til og med flaks.

Å oppnå den synkroniteten betyr å overgi seg til dagens uendelige muligheter og være forberedt på alt som skjer. For å gjøre det, anbefaler Chopra å stille deg selv fire viktige spørsmål på starten av dagen: «Hvem er jeg? Hva vil jeg? Hva er formålet mitt? Hva er jeg takknemlig for?» Disse spørsmålene vil hjelpe deg som leder å holde fokus når du forfølger målene dine. 

Chopra mener det er en selvfølge at ledere sørger for å tilby noe nytt, skaper fordeler for samfunnet og deler kompetanse, men at de ikke må glemme personlig oppnåelse og tilfredsstillelse – å sette pris på glede og å ha det gøy. Spør deg selv: «Hva vil gjøre meg lykkelig?», og virksomheten din bør dreie seg rundt det. 

Les også temaserien: Bli en fremragende leder!

Tekst: Cecilie Hammernes Foto: Istock.com  Kilde: Inc.com