Gode ledere inviterer til samarbeid

Det finnes mange forskjellige ledere og mange forskjellige lederstiler, alt fra vennlige og demokratiske til autoritative. Noen ledere er frittalende og utadvendte, mens andre kan være mer introverte. Lederegenskaper er ikke avhengige av stillingstittel, lønn, rolle eller personlighet, men et sett med verdier og tro som alle kan ta i bruk.

Lederstilen din er unik for dine ferdigheter, men lederegenskaper er noe alle de beste lederne har til felles. Å forstå dette og deretter jobbe med å dyrke dine lederegenskaper er den beste måten å bli den lederen du trenger å være for å oppnå suksess.

Når du driver en virksomhet, leder du folk, og det betyr at du må utvikle folks ferdigheter på toppen av din egen kunnskap. For å være en effektiv leder må du være i stand til å samhandle med både medarbeidere og kunder for å nå dine mål. Gode ​​ledere tvinger ikke andre til samarbeid – de inviterer til det.

Les også: Sikre et godt samarbeid gjennom effektive gruppeutviklingssamtaler - ledernytt.no

Bli en suksessfull leder

Hvis du ønsker å bli en suksessfull leder, må du utvikle egenskaper som gjør at du kan konkurrere på de høyeste nivåene. Disse egenskapene kan utvikles som alle andre, spesielt hvis du er i stand til å finne en mentor eller coach som kan hjelpe deg med å definere målene dine og spore fremgangen din.

  • Konkurranseevne. Å klatre opp stigen blir vanskeligere og vanskeligere jo nærmere du kommer toppen. Du vil være omgitt av andre med lignende talent, og du må derfor ha konkurransegnisten som lar deg holde deg energisk og fokusert.
  • Risikotaking. Ledere har en tendens til å ha høyere risikotoleranse enn andre. Dette lar dem knuse enhver frykt for å mislykkes og ta smarte, strategiske risikoer som andre kanskje ikke er villige til å ta.
  • Økonomisk kompetanse. Du kan ikke lede en virksomhet uten å forstå dens økonomi. Enhver toppleder må derfor ha kunnskap om virksomhetens regnskap.

Les også: Står vanene dine i veien for suksess? - ledernytt.no

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Tonyrobbins.com