1: Skreddersøm

Her finnes det ulike størrelser på kontorer, cellekontorer, landskap, fleksible pulter og muligheter for utveksling til annet samarbeidskontor i London. Vi er alle ulike og det å tenke at vi alle har ulike behov og justere etter dette, tror jeg mange etablerte virksomheter feiler med når de tror at «one size fits all». Det er en kjent sak at selvbestemmelse gir økt motivasjon og hvorfor ikke skape tilpassede løsninger når vi alle har ulike behov? Det viser seg også at skreddersøm i tillegg til økt motivasjon også gir økt selvtillit (1). Og selvtillit er bra for prestasjoner. Ikke forsøk å fiks folka, fiks heller systemene og rammene rundt. De skal være til for oss, og ikke omvendt. Det handler rett og slett om å se hver enkelt og møte den enkeltes behov. Vi er født unike, så la oss dyrke det unike i oss alle!

2: Fleksibilitet

I startup verdenen er det ingen som forventer at du klokker inn på stemplingsuret presis kl 08:00 og ut igjen kl 16:00. Allikevel er det veldig synlig å se at mange møter mye tidligere, enn de kanskje ville gjort om en kjernetid var satt. Her jobber folk kveld, helg, tidlig og sent. Det er inspirerende å se hvor mye engasjement, kreativitet og hardt arbeid som foregår her til alle døgnets tider. Noen av oss er A-mennesker, andre er B, hvorfor ikke være fleksible på forhold som kan gi økt motivasjon og bedre forutsetninger for å prestere bedre i jobben? Kontroll over egen arbeidssituasjon er en av de viktigste faktorene for å redusere sykefravær, viser en gjennomgang av 131 studier på sykefravær gjort av to forskergrupper. (2) Mange jobber er i dag ikke avhengig å være til et gitt sted til et gitt tidspunkt, så da er mange av de gamle normene for arbeidslivet allerede på langt vei utdaterte. Når det i tillegg v På tide å oppdatere næringslivet med løsninger tilpasset 2016.

3: Mangfold

Her er det rom for alle. Er du ingeniør, økonom, arkitekt, filmprodusent, klesdesigner, kodehode eller blogger, ja så har du uansett noe bra å tilføre felleskapet. Du presses ikke inn i en form som forgjengeren din har skapt, men du får fritt spillerom til å støpe din egen form. Det eneste som kanskje er felles for alle, er en lidenskap for akkurat det de selv driver med. Lidenskap er smittsomt, så pass på! Det er fantastisk å overvære hvilke idèer som blir til når det diskuteres over pultene, på felleslunsjen eller ved kaffemaskinen. Her mangler det ikke på vilje til å bidra med kreative idèer i hverandres ulike prosjekter. Som kjent er mangfold lønnsomt (3). At ikke flere virksomheter har tatt grep om dette ennå, er for meg uforståelig. Det er fortsatt mange virksomheter som rekruttere inn folk som passer eksakt inn i de rammene som den forrige som sluttet i samme stilling. Eller mange som kun ser etter arbeidstakere som har gjort akkurat det de da skal settes til igjen i sin nye jobb. Her er jeg overbevist om at det finnes store potensialer for å tenke nytt. Min erfaring som leder er at det å gi noen altfor store sko sammen med god lederstøtte, gir økt mestring, motivasjon og ikke minst gode resultater. Har du tro på at folk vil klare de mest utrolige ting, så vil de faktisk klare nettopp det. Tro påvirker handling, som igjen påvirker faktiske resultater (ref Rosenthal effekten (4))