1. Alle har skjevheter – undersøk din egen

Selv velmenende mennesker kan forårsake skade uten å mene det.

"In-group, out-group"-skjevheter basert på tilhørighet eller andre egenskaper, er vanlig på arbeidsplassen. Vær klar over hvis du ubevisst ekskluderer folk ved å få andre til å føle at de ikke er en del av inn-gruppen. Når du møter noen for første gang, spør deg selv om du har fordommer som kan hindre deg i å la personen presentere seg rettferdig.

2. Lær å skape bevissthet

Å lære om historiske utfordringer rundt mangfold er bare en liten del. Å skape bevissthet bør innebære at vi går ut av boblene våre. Engasjer deg i ulike synspunkter – se på historier og perspektiver som utfordrer dine forhåndsbestemte tanker. Vær bevisst på dette, og få med deg historier fra forskjellige perspektiver.

3. Grip inn når det er nødvendig

For å fremme inkludering må man bygge team som verdsetter empati og vekst. Stå opp for inkludering ved å slå ned på atferd som kan undergrave den. Hvis noen er i et møte og stadig blir avbrutt, stopp samtalen. Eller hvis det oppstår en pause, si: "Anne prøver å få sagt noe, jeg vil gjerne høre hva det er». I andre alvorlige situasjoner, for eksempel når det sies et rasistisk skjellsord, ta personen til side og forklar, uten å anklage, hvorfor det ordet eller uttrykket kan gjøre andre ukomfortable.

4. Åpne nettverket ditt for andre

Som leder er det viktig å gå inn for andre – enten det er for dem å få anerkjent arbeidet sitt, eller bare få tilgang til nye muligheter. Legg merke til når noen ikke blir anerkjent for arbeidet de har gjort, og gi beskjed om det. Å åpne nettverket ditt for andre som tilhører grupper som historisk har blitt marginalisert, er en viktig måte å ta til orde for større mangfold og inkludering. Det kan være at noen har fantastiske ferdigheter, men mangler tilgang til nettverkene de trenger for å virkelig vokse i karrieren.

5. Finn andres unike «inngangspunkt» for inkludering

Ikke alle forstår problemstillinger som involverer inkludering på samme måte, derfor er det viktig å "møte folk der de er." Det kan være nyttig å bygge et grunnlag for generell empatibevissthet før du hopper inn i temaer som kan gi sterke følelser. Alle har sitt eget «inngangspunkt» til mangfold, rettferdighet og inkludering. Så det å finne den motivasjonen er det første skrittet. Når man møter andre som kanskje er motvillige til å snakke om inkludering, husk at det finnes forskjellige «inngangspunkt», og det er viktig å forstå hva de er – og å husk at vi alle er mennesker.

Tekst: Cecilie Hammernes Kilde: Success.com  Foto: Istock.com