1. Evne til å inspirere

Å oppdage dine naturlige lederegenskaper er en utmerket måte å inspirere andre til også å finne sine egne styrker. Finpuss ledervisjonen din og formidle den til andre – ofte. Inspirasjon er det som får folk gjennom vanskelige tider og til å jobbe med å nå sine mål, selv når tidene er krevende.

Les også: Leder – la deg inspirere og gi det videre - ledernytt.no

2. Effektiv kommunikasjon

Ledere kommuniserer ikke bare informasjon til teamet sitt, de vet også hvordan de skal kommunisere mål og visjon for å få teamet begeistret. Konstruktiv kommunikasjon betyr ofte å lukke munnen og åpne ørene. Dyp lytting og å stille gjennomtenkte spørsmål viser at du bryr deg om det dine ansatte kommer med.

Les også: Hva innebærer det å være en god lytter, egentlig? - ledernytt.no

3. Ansvar

Å skylde på andre, rettferdiggjøre handlingene dine eller late som om feil aldri har skjedd, tærer på tilliten blant teamet ditt og vil gjøre at de selv ikke vil stå til ansvar for sine egne feil. Ta mer enn din del av skylden og mindre del av æren og du vil skape en organisasjonskultur av tillit og ydmykhet. Når du holder deg selv ansvarlig, kan du også holde teamet ditt ansvarlig for deres handlinger, og til slutt skape en følelse av ansvar både for egne og bedriftens mål.

Les også: Slik får du sterkere relasjoner til dine medarbeidere - ledernytt.no

4. Empati

Empati er avgjørende for sterkt lederskap. Når du er i stand til å se en annen persons perspektiv, er du i stand til å forutsi effekten som dine ord og handlinger vil ha på dem. Uten empati risikerer du å fremmedgjøre selve personene du prøver å skape forbindelser med, enten de er dine kunder, medarbeidere eller konkurrenter.

Les også: Empatisk ledelse kan ta virksomheten din til nye høyder - ledernytt.no

5. Ydmykhet

Ydmykhet er en god lederegenskap, men det handler ikke om å være en dørmatte. Ydmykhet former karakteren din slik at du er i stand til å omfavne dine egne svakheter uten å miste selvtilliten. Fra dette stedet med selvrespekt er du mottakelig for andres tilbakemeldinger, som igjen vil åpne deg for nye ideer og løsninger. Ydmykhet gjør deg mer tilgjengelig, noe som vil gjøre deg mer i stand til å ha ekte forbindelser med andre mennesker.

6. Kreativitet

Kreativitet er en av de mest undervurderte lederegenskapene. Likevel, spesielt i dagens raske og stadig skiftende marked, er det faktisk en av de beste lederegenskapene hos vellykkede virksomheter. Det er fordi kreativitet og innovasjon går hånd i hånd. Begge er avgjørende for å finne din X-faktor og sikre at du skiller deg ut fra konkurrentene.

Les også: Kreativitet - hva er det og hvorfor er det viktig? - ledernytt.no

 

Tekst: Cecile Hammernes  Illustrasjon: Istock.com  Kilde: Tonyrobbins.com