Enten det er i tilknytning jobb eller på privaten, er dette noe de aller fleste opplever fra tid til annen. Her er tre tips som vil hjelpe deg med å utnytte fordelene ved å klare å holde hodet klart.

1. Skriv ned tankene dine.

Noen ganger er du ikke i stand til å uttrykke deg slik du vil eller slik du bør. Kanskje det er fordi du er redd for å såre noen som står deg nær eller at du er redd for at ordene dine vil skape flere problemer enn de løser. Faktum er at det ikke er sunt for verken kropp eller hode å holde følelsene inne.

For å være mer komfortabel i slike situasjoner, kan det være en god idé å kjøpe en notisbok som du kan bruke til å uttrykke deg selv uten å være redd for å vekke vonde eller negative følelser. Abraham Lincoln pleide for eksempel å sette seg ned og skrive stygge brev til personer han ikke likte, for så og ikke sende dem. Poenget er, fra et terapeutisk standpunkt, at det lar deg få ut alle følelser du måtte sitte inne med, samtidig som det vil få deg til å føle deg bedre og mer produktiv.

Hvis du egentlig ikke er opptatt av én bestemt person, er det også bra. Notisboken er ment å fange følelsene du sitter inne med. Å sette ord på disse tankene og følelsene vil gi deg en real utblåsning. Når du frigjør den følelsesmessige nøden fra tankene dine, kan du ta bedre beslutninger, tenke klarere og være mer produktiv.

2. Finn din måte å meditere på.

Mange setter bena i kryss, lukker øynene og puster dypt for å roe ned tankene. Men det finnes også mange andre måter å meditere på.

Du kan meditere på hvilken som helst måte eller på hvilket som helst sted, så lenge du liker det. Noen mediterer når de lager mat. Andre drar på fisketur eller løper en tur i skogen. Dette er øvelser man kan nyte alene og i stillhet. Dette er ting man gjør for å stresse ned og klarne tankene.

Uansett hvordan du vil meditere bør du gjøre det på din måte. Finn et sted som du vet at du kan gå til for å unnslippe all kjas og mas i hverdagen. Denne daglige øvelsen kan du bruke til å tenke på hendelser som vil skje i fremtiden. Øvelsen vil gi deg trygghet. Og hvis du velger å meditere ved hjelp av fysisk trening, vil det gjøre deg godt, både mentalt og fysisk.

3. Finn noe som distraherer deg.

Selv om det høres kontraproduktivt ut, konkluderer nevrologer ved Brown University at nøkkelen til produktivitet ofte ligger i roen som distraksjon fører med seg. Du kan ikke huske mer enn én idé om gangen. Og når du ikke er produktiv, rydder du plass til tanker som hindrer deg i å nå dine mål.

Med andre ord: du trenger distraksjon for å holde hodet klart. Du kan for eksempel samle kolleger og ta en kveld på byen sammen. Dere trenger ikke alltid å snakke om jobb i lunsjen. Finn en felles interesse å snakke om i stedet. Dette vil hjelpe deg med å lade opp batteriene til resten av dagen. Selv om distraksjoner ikke gjør deg godt hvis du er nødt til å fokusere, hjelper distraksjoner deg med å lade opp hjernecellene slik at de blir klare til runde to.

Hvis du har problemer med å være produktiv, kan disse tipsene hjelpe deg og nullstille og gi deg en skikkelig boost.

Tekst: Anders Ballangrud - kilde: success.com