Å oppnå suksess er noe vi alle streber etter. I dag er mange av oss på tå hev i jakten på høytlønnede jobber, studenter graver seg dypere ned i pensum og så godt som alle ser etter lettvinte måter å profittere på. Alle gjør dette av én grunn: å lykkes. Å oppnå suksess.  Suksess er imidlertid ikke alltid så lett å oppnå som det man tror. De aller fleste må først gjennom en rekke prøvelser og tålmodighetsprøver. For å oppnå det livet du ønsker deg bør du også tillegge deg visse holdninger. Her er noen nyttige lærdommer du bør tenke over hvis du virkelig ønsker å lykkes i livet.  

Utdanning

I dag kan du knapt få deg en jobb uten høyere utdanning. Den stadige utviklingen av både virksomheter og kunder, gjør selv vaktmesterjobber til en hvilken som helst annen jobb som krever en grad på høyere utdanningsnivå.  Dersom du vil lykkes som forretningsmann eller som direktør i et forsikringsselskap, bør du starte så tidlig som mulig med å skaffe deg et godt utgangspunkt. Ved å studere ruster du deg selv med all kunnskapen du trenger i fremtiden. Hvis du i tillegg klarer å være blant de mest fremragende elevene på skolen, er mulighetene store for at du ikke vil trenge å bruke mye tid og energi på å skaffe deg jobb. Da vil nemlig attraktive arbeidsgivere være på utkikk etter deg. 

Støtte fra familien

Inspirasjon er en av de tingene som holder motivasjonen oppe. Familie er ofte pådrivere og motivatorer bak dine livsvalg og spiller derfor en stor rolle i hvorvidt du klarer å oppnå målene dine.  Å lykkes er noe alle drømmer om. Det kan være en vanskelig vei frem til målene, men med riktige holdninger, stort mot og en familie i ryggen er det ingenting som er umulig. Til slutt vil hardt arbeid lønne seg.

Sett deg klare mål

Et viktig steg for å oppnå suksess er å identifisere hva du faktisk ønsker å oppnå i livet ditt. Sett deg mål. Når du har det klart for deg hva du faktisk ønsker å oppnå, kan du bruke målene til å motivere ditt indre sinn. Å sette seg mål fungerer fordi det hjelper deg med å forstå hva du vil slik at du hele tiden kan stake ut riktig retning. Start med å skrive ned målene dine på et ark. Sørg for å være så konkret og spesifikk som mulig. Vær realistisk. Ikke sett deg mål som det ikke går an å oppnå. Å strebe etter perfeksjon eller sette seg for store mål er oppskriften på å feile. Sett en deadline for hvert mål. Del opp målene i mindre delmål slik at du kan nå dem én etter én. Det kan være en god idé å ha disse målene så tilgjengelig som mulig. Ta det med deg eller heng det på veggen. Det er viktig å huske på at det tar tid å oppnå suksess. 

Visualisering

Visualisering handler om å bruke kraften i sinnet til å tiltrekke deg tingene du vil ha i livet ditt. Hvis du har et mål i tankene kan du visualisere deg selv som lever ut drømmen. Skap deg et bilde og tro på at bildet lar seg realisere. Tanken er at du trener opp hjernen til å følge målene du har satt deg til sinne. Se for deg en fremtid og jobb for at det skal bli slik. Du skal jo uansett forsøke å oppnå suksess. Men hvordan skal du oppnå denne suksessen? Det viktigste er at du ikke må være redd for å feile, tro på deg selv og komme deg på riktig kurs og i riktig tankemønster. For å oppnå målene dine må du vite hva du har. Identifiser egne styrker og svakheter, talenter og evner. Tro på at du kan oppnå det du vil. Ha selvtillit nok til å si at du kan klare det. Eliminér samtidig all tvil på deg selv og alle negative tanker.

Ta affære

Mål og drømmer blir ikke til virkelighet dersom du ikke gjør noe med det, tar affære. Grip mulighetene du kommer over. Ta vare på helsen. Det er viktig at du gjør noe du liker for at du skal ha motivasjon nok til å kunne oppnå målene. Liker du det du gjør, vil du ikke streve med enhver utfordring som måtte dukke opp. Hvis du ønsker å oppnå suksess, enten det gjelder produktivitet eller velstand, er det viktig å ha en positiv innstilling. Hvis du ser en som alltid tenker negativt og stråler negativitet overfor andre, er det fort gjort å tenke at de verken er lykkelige eller har evnen til å tiltrekke seg positive ting. Positive mennesker vil, på den annen side, lettere tiltrekke seg positive ting i livet. Selv om det kan være en vanskelig øvelse, er det mange grunner til at du bør øve deg på å tenke positivt hver dag. Legg en plan. Sørg for å følge planen. En god plan kan fungere som et veikart til suksess. Planen trenger imidlertid ikke å være perfekt. Å ha en plan er bedre enn å ikke ha noen plan, og du kan alltids forbedre planen senere.

Tekst: LederNytt. Denne artikkelen er inspirert av Scooter Braun, som er på listen over verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker i Time Magazine.