1. De er litt arrogante, men på en god måte

Smarte gründere har et unikt internt kompass. Man kan ikke fortelle dem at de går i feil retning eller at de skal bremse ned. Det ligger ikke i deres DNA. Det eneste som betyr noe for en vellykket gründer, er veien de har valgt. Hvis folk tenker at du er sta eller arrogant når det kommer til målene dine, så er det bra. Så lenge du får selskapet fremover i stedet for bakover, omfavn disse dristige egenskapene.

2. De vet at suksess krever handling

Mange snakker om å starte en bedrift, men gjør det aldri. Det handler om å gjøre noe. Jo mer du gjør for bedriften din, desto mer vokser den. Forskjellen mellom de som bygger noe stort og de som ikke gjør det, handler om fire avgjørende vaner:

  1. De anstrenger seg
  2. De handler
  3. De er dedikerte
  4. De er konsekvente

3. De kommer seg etter et tilbakeslag

Alle virksomheter har tilbakeslag. Du kan slite så mye det første året at det gjør fysisk vondt å tenke på alt du har mistet. Men uansett hva som skjer, tar de beste gründerne ansvar for disse feilstegene – og lager en bedre plan.

4. De er flinke til å ta beslutninger i tide

Å ta tøffe avgjørelser er en stor del av enhver gründers reise. Det er ikke alle avgjørelser som haster, men det er et must å vite hvordan man tar raske, virkningsfulle beslutninger når det gjelder. De som ikke kan ta avgjørelser, kommer aldri videre. Det er bedre å gjøre feil, og i det minste ha gjort et forsøk.

5. De har solide nettverk

Ta en god titt på omgangskretsen din. Fyller disse menneskene livet ditt med glede og positivitet, eller tapper de deg for energi? Hvis relasjonene dine ikke gir deg noe, er det greit å gi slipp og få kontakt med de rette menneskene. Cocorans ideelle ledere er først og fremst humoristiske. De er omgjengelige, tåler utfordringer og gjør jobben til en morsom opplevelse for alle.

Les også: Din personlige lederstil påvirker veksten i din bedrift - ledernytt.no

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Success.com