1. Avklar formålet ditt

Et klart "hvorfor" gir minst 80 prosent av motivasjonen som trengs for å oppnå noe. For å oppnå suksess kreves det at man har et brennende ønske rundt sitt eget formål, og den eneste måten å skape den ilden på, er å knytte formålet ditt til følelsene dine. Følelsene våre påvirker beslutningsprosessen vår, så ta deg tid til å skape disse følelsene rundt formålet ditt. Skriv det ned, tenk på det. Når ditt "hvorfor" treffer deg rett i hjertet, vil du få masse motivasjon som driver deg fremover.

2. Opprett en «not to do»-liste

Når du bygger en bedrift samtidig som du ønsker å ha et privatliv, må du ta hensyn til tiden din. Skriv en liste over aktiviteter du ikke vil gjøre, og heng den opp på veggen. Start med ting som for eksempel drinker etter jobb. Unngå aktiviteter som, selv om de er viktige, ikke vil føre til ditt beste liv. Dropp bursdagsfesten eller fortell svigerfamilien at søndagsmiddag ikke lenger er en tradisjon. Når du med omhu velger aktivitetene du vil ofre, vil du etter hvert få mot til å si mer "nei".

3. Praktiser egenomsorg

Den mest forsømte delen av enhver produktivitetsplan, er din viktigste ressurs: DEG. 80 prosent av suksessen bestemmes av tankegangen din, og en nøkkel til å skape en optimal tankegang er å investere i egenomsorg: inspirerende fotturer i skogen, sunn og god mat, tid med nære venner – alt som lader sjelens batteri og tar vare på kroppen din. Du kan ikke gjøre ditt beste arbeid når sinnet og hjertet ditt er overveldet av stress.

4. Bruk styrkene dine

Slutt å gjøre ting du ikke er god på. For å være virkelig effektiv, bruk mesteparten av tiden din på å bruke de unike evnene dine. Fokuser på det du er best på, og deleger bort det du ikke er like god på til noen som kan det bedre. Når du bruker styrkene dine, øker effektiviteten, og resultatene vil komme. 

5. Bli en morgenfugl

Tid er den ene delte ressursen ingen kan skape. I det øyeblikket vi våkner, er viljestyrken og kreativiteten vår høyest, og sinnet vårt er fritt for eksterne krav og støy. Ta tak i det viktigste arbeidet ditt i disse gylne timene. Gjør den tyngste eller kjedeligste oppgaven først. Det trenger ikke å være ubehagelig, men sett opp en rutine og vær litt streng med deg selv. Ei dine egne morgener!

6. Juster seilene

Ingen forretnings- eller livsplan forblir intakt når vi setter i gang med å utføre den. Planleggingsprosessen tvinger oss til å forutse resultater, tilbakeslag og ressursene vi trenger for å lykkes. Men virkeligheten vil alltid overraske oss, og du må tilpasse deg eller hoppe over bord. Når du krysser bukten mellom din nåtid og din ønskede fremtid, vær villig til å navigere rundt skjær og stormer – alltid med kurs mot havnen der suksessen venter.

Tekst: Cecilie Hamernes Kilde: Success.com  Foto: Istock.com