Satellite

En satelittarbeidsplass er et mindre kontor utenfor byen, der du kan støtte teamet ditt når det måtte være behov for det. En stor fordel er at du i tillegg ikke trenger å binde deg til lokaler med langtidskontrakter. Lokasjonene er fullt utstyrte med blant annet møterom og pauseområder.

Hybrid 3:2

Bedrifter kan dele samme kontorlokale, og hver ansatt er til stede forskjellige dager i uken. Avhengig av hvem sin dag det er, kan man bruke skilting, farger og møbler som endres for hver gang. I tillegg vil planløsningen endres avhengig av hvilken dag og hvilket selskap som leier. Her kan også ny teknologi sørge for at selskapets merkevare fortsatt har mulighet til å gjennomsyre lokalene.

On demand

Dette er for bedrifter som fortsatt har et behov for fysiske møter, samtidig som de ikke ønsker faste kontorer. Dette kan for eksempel være et sted hvor man jobber sammen for fokusarbeid, walk-and-talk, i en utstillingshall for presentasjoner eller på et kjøkken hvor det er mulig å lage mat sammen – noe som samtidig vil styrke kulturen.

Community

Denne arbeidsmåten gjør at man møter den endrede måten å jobbe på, der ansatte jobber mer fokusert i ulike team i perioder, fremfor faste tider på dagen. Disse lokalene kombineres med boliger, sosiale aktiviteter, mat og service. For de bedriftene som har behov for å rekruttere kompetanse og nye ansatte, vil Community bli et helt konsept som de kan tilby medarbeiderne sine.

Scaleup

Det er ikke lenger sånn at bedriftene kan forutse behovet for lokaler årevis frem i tid; bedrifter blir stadig mer skalerbare. Samtidig ønsker mange arbeidsgivere å beholde identiteten sin på kontoret. Med scaleup-konseptet kan man ha et mindre fast kontor og en større skalerbar del som justeres etter behov. Bedrifter kan da opprettholde en fast adresse, og på samme tid jobbe med å skalere opp og ned ut fra behovene her og nå.

 

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: chef.se