Noen ganger kan det føles som om høyteknologiske prosjekter kommer med mange forskjellige tekniske termer som kan gjøre dem vanskelige for folk uten erfaring å forstå. Heldigvis er det alltid rom for å lære hvordan disse tingene fungerer:

Les også: Digital strategi er ditt ansvar som leder - ledernytt.no

  • Du kan ikke lære en ny måte å tenke på uten å bruke tid. Dediker hjernekraften din til å gjøre noe du ønsker å gjøre slik at endringer kan skje. Hvis det ikke allerede er klart nå, er erfaringsbasert læring avgjørende hvis du for eksempel prøver å styrke innovasjon.
  • Fra et mulighetsperspektiv kan du oppleve at digital transformasjon øker og at det er et økt behov for personer som kan håndtere pressede situasjoner og lede store team – som begge er nødvendige for rollen som digital transformasjonsleder.

Les ogsåLær deg digital selvledelse og sett teknologien i arbeid! - ledernytt.no 

  • Søk nye muligheter, si ja til utfordringer, gå utenfor komfortsonen og kombiner det med nye digitale prosjekter. En leder er en som har kompasset til å oppnå resultater, til å sørge for endring og ligge i forkant av enhver ny utvikling knyttet til deres bedrift eller bransje – samtidig som hen holder øye med morgendagen.
  • En digital leder er ikke bare en som hjelper et selskap med å finne banebrytende alternativer til eldre systemer. Det er også de som nærmer seg problemer med et åpent sinn og viser stor nysgjerrighet i arbeidet sitt, noe som fører til at de gjør alt for å oppmuntre til kreativitet.

Les også: Digitalisering – et krav for fremtiden - ledernytt.no 

  • Omfavn digitalt lederskap, uavhengig av rolle, funksjon, erfaring eller bakgrunn. Å ha et personlig og forretningsorientert rammeverk er en fin måte for alle ledere å holde seg relevante i disrupsjonens tidsalder.
  • Digitale ledere er fryktløse. De er ikke redde for å stille spørsmål ved status quo når de finner feil – og har alltid et svar for en bedre vei videre, selv om det betyr å rive ned gamle systemer.

Les også: Slik setter du i gang og gjennomfører digitale prosjekter - ledernytt.no

 

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Forbes.com