1. «La oss avlyse dette møtet». Mellomledere bruker mer enn en tredjedel av tiden sin på møter, og for personer på høyere nivå kan dette tallet være enda høyere. Hvis du kan ha mot nok til å være bevisst på møter som ikke lenger gir resultater, eller eliminere folk som ikke må delta, vil du oppdage at teamet ditt vil være mer produktivt.

2. "Hva kan jeg gjøre for å støtte deg akkurat nå?". Med pandemien som fortsatt henger over oss, sliter mange foreldre med å navigere blant smittefare og hjemmeskole – i tillegg til hverdagens stress. Å spørre "hvordan kan jeg hjelpe" er flott, men kan ofte bli sett på som en floskel, så det er avgjørende å være spesifikk på hvordan du best kan støtte noen på en måte som fungerer for dem.

3. "Jeg setter virkelig pris på deg". Folk har flere jobbmuligheter enn noen gang, så ledere må bli flinke til å være spesifikke, tydelige og direkte om hva de verdsetter hos folk som jobber i deres team. Enten du skriver det på en lapp eller en shoutout i et møte, sørg for at du takker folk for det de gjør for teamet ditt.

4. "Jeg revurderer min holdning til dette". Adam Grants nyeste bok, Think Again, snakker om kraften i å endre mening. Som leder kan det være et stort press å føle at du må vite «alt». Dette gjør at mange ledere føler seg bundet til meningene sine, og som et resultat behandler dem som fakta. Bruk mer tid på å be folk om å utfordre status quo, og forsøk å være mindre personlig knyttet til egne meninger.

5. "Dette lærte jeg av mine feil". Å erkjenne at du har gjort en feil som leder er viktig. Det er like viktig å eie det du har lært av det, slik at du normaliserer fiasko, men også den tilhørende innsikten som følger med. Etter en tabbe, send en detaljert beskrivelse av hva som gikk galt og hva du lærte av det til teamet ditt. Dermed kan de holde deg ansvarlig til å forbedre det til neste gang.

Tekst: Cecilie Hammernes Foto: Istock.com Kilde: Inc.com