Da Tvedten la opp håndballkarrieren i vår var han ikke i tvil om hva han ville jobbe med.

- Gjennom karrieren har jeg stadig blitt mer nysgjerrig på hva som motiverer folk, og på hva som får folk til å prestere. Jeg studerte ledelse ved UNC i Danmark, og når jeg skulle finne en jobb etter håndballen var det naturlig for meg å se i disse baner. Hos Storform fant jeg et miljø der jeg kan jobbe med noe jeg brenner for, nemlig utvikling og prestasjoner hos mennesker, sier Tvedten.

I september startet han som konsulent for det Kristiansandsbaserte selskapet, der han skal jobbe med leder- og organisasjonsutvikling for både offentlige og private virksomheter.

- Håvards internasjonale prestasjoner over en årrekke sier noe om hans evne til å stadig utvikle seg Dette er også kjernen i vår tilnærming til organisasjonsutvikling og ledertrening. Han har en fremtoning, menneskelig forståelse og nysgjerrighet som er i tråd med Storforms verdier og tankegods. Dette, samt hans faglige bakgrunn innen ledelse vil styrke Storform-laget, sier Hanne Holvik, daglig leder i Storform.

Mange paralleller

I sin håndballkarriere rakk Tvedten hele 208 kamper med flagget på brystet. Han har vært innom flere spanske klubber og avsluttet karrieren i Danmark der han spilte for Aalborg. Etter å ha jobbet profesjonelt i en prestasjonskultur i 16 – 17 år vet han hva som kreves og hva som skal til for å lykkes.

- Jeg har brukt det meste av tiden min på trening. Hvordan man forbereder seg, gjennomfører og evaluerer trening og prestasjoner er noe jeg kan mye om. Dette fant jeg igjen hos Storform. De er grunnleggende opptatt av endring, omstilling og lederens betydning for å lykkes. Hvis man vil bli bedre er man nødt til å trene og man må lære både seg selv og de rundt seg å kjenne, dette gjelder på landslaget så vel som i en ledergruppe. I Storform vil jeg få bruk for mange av erfaringene jeg har fått gjennom håndballen, både som kaptein på klubb og landslag, sier Tvedten.

Et selskap i vekst

Selv om Tvedten har bosatt seg i Oslo, ser han det ikke som noen utfordring at Storform holder til på Sørlandet.

- Jeg kommer naturlig nok til å pendle en del til Kristiansand. Storform har også store nasjonale kunder, og jeg håper jeg kan være med å bygge selskapet enda større i tiden som kommer. Det viktigste er jo å finne et miljø der man trives med menneskene og tror på filosofien de jobber etter, det har jeg gjort i Storform, sier Tvedten.