Sju minutters trening. Ikke 10, bare sju. Hvorfor? Det er kort nok til at det ikke vil gå ut over resten av morgenrutinene dine og langt nok til å riste av deg søvn og treghet fra kvelden før – inkludert det ekstra glasset med vin.

Start dagen grønn. Vi har alle blitt fortalt at frokost er det viktigste måltidet i løpet av hele dagen, og det er rimelig lett å ta seg en baguette, en bolle med frokostblanding, en sandwich eller en yoghurt for å sette i gang metabolismen.

Selv om alle disse mulighetene er bra innimellom, vil du bli sjokkert over virkningen du vil kjenne etter en grønn smoothie. I tillegg tar juicing kortere tid enn å riste et brød og smøre på et tjukt lag med fettfri kremost. Det tar kort tid å blande sammen f.eks et eple, en banan, en appelsin, en håndfull spinat, en halv agurk, et par isbiter og noen linfrø. Det er billig, lett og du får masse energi.

Velg tre seiere for dagen. Bestem deg for tre ting du vil oppnå i løpet av de neste 12 timene slik at du føler at dagen har vært en suksess. Alle dager vil ikke inneholde de største seierene, men ved å velge tre ting hjelper du deg selv til å flytte ballen fremover.

Steng ute kalenderen din for å oppnå målene dine. En av de mest vanlige feilene man gjør på kontoret er å ikke gjøre om “gjøre-listene” til effektive, tidsbegrensede “prosjekt-lister”. Folk som mestrer dette er hakket mer produktive enn resten av oss.

Det er enkelt: for hver av de store oppgavene på listen din, frigjør kalenderen din for den tiden du tror det vil ta å gjennomføre det og legg til 33% mer tid for å være på den sikre siden.

Hvis et prosjekt går over flere dager eller du er avhengig av andre for å gjennomføre det, del det opp i fornuftige deler. Frigjør flere deler av kalenderen din på samme måte for å gjennomføre prosjektet.

Denne enkle metoden vil hjelpe deg med å levere tidsnok og få deg til å fokusere mer på oppgavene du skulle prioritert når du ble distrahert. Vi lar altfor ofte distraksjoner forplante seg utover morgenen, og nå trenger du ikke la den ene mailen kollegaen din sendte deg forhindre deg fra å fullføre det du hadde planlagt.

Sett inn giret etter lunsj. Ta en 15 minutters pause rett etter lunsj for å fokusere på resten av dagen, en form for profesjonell meditasjon. Ta en pause fra dataen, skru den gjerne av, sett deg i et tomt rom og bestem deg for hva du vil oppnå for resten av dagen

Tenk på hvordan du ligger an med seiers-listen du satt opp tidligere på morgenen. Ligger du foran skjema? Bak skjema? Disse 15 minuttene vil hjelpe deg med å forstå hvor du eventuelt falt ut av sporet, og hva som forårsaker distraksjonene dine. Det vil hjelpe deg med å oppdage en rytme for hvordan du kan være produktiv hele dagen.

Prøv disse enkle morgenrutinene en ukes tid og du vil mest sannsynlig bli fornøyd med resultatet.

Kilde: entrepreneur.com