Lytt til deg selv

For å vite hva drømmene dine er, må du først og fremst lære deg kunsten å lytte til deg selv. Hvis du lytter til andre, vil du høre deres planer og drømmer, og du kan ende opp med å jage flyktige drømmer som ikke er forankret i det du egentlig vil. I stedet må du lytte til ditt eget hjerte for å høre drømmene som bor inne i deg.

Ta deg tid til å være stille

Å ta seg tid til å være stille er noe vi ikke gjør nok i denne travle verden. Men hva er du egentlig opptatt med? Fører det deg nærmere målene dine? Hvis ikke, sørg for å eliminere disse tingene og erstatt noe av den tiden med stillhet.

Planlegg en rolig "drømmetid" denne uken. Uten andre mennesker, mobiltelefon eller PC. Bare deg, en blokk, en penn og dine tanker. Tenk på hva som virkelig gjør deg glad. Hva ville du elsket å gjøre? Hva ville du elsket å oppnå? Når du svarer på disse spørsmålene, vil du være i "drømmesonen". Det er først når du er i denne sonen at du virkelig kan forstå hva drømmene dine er.

Lag en liste og prioriter

Skriv ned alle drømmene dine. Ikke tenk på at noen er uoppnåelige eller dumme. Se på listen din og prioriter disse drømmene. Hvilke er viktigst? Hvilke kan du mest sannsynlig oppnå? Hva ville du elsket å gjøre mest? Sett dem i den rekkefølgen du vil prøve å oppnå dem i. Nå beveger du deg mot handling, ikke bare drømmer.

Livet er for kort til ikke å forfølge drømmene dine. På slutten av livet ditt kan du se tilbake med glede eller anger. De som drømmer, som setter seg mål og gjør det de kan for å oppnå dem, er de som lever gledefulle liv. Drømmene du hadde, og spesielt de du klarte å oppnå, vil gi deg en følelse av stolthet og mestring – både for deg selv og familien din.

Les også: Når alt er viktig – slik prioriterer du riktig - ledernytt.no

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com Kilde: Success.com