Når du husker navnet til noen, selv etter et kort møte, så viser du at møtet var viktig for deg. Det er kanskje ingen annen ferdighet som kan åpne flere dører når det gjelder å skaffe seg nye kontakter, skriver Entrepreneur.com.

Noen mennesker er naturlig flinke med navn, mens andre må trene seg til denne ferdigheten. Gjør det til en vane å utfordre deg selv på bransjetreff, seminarer og fester. Begynn sakte, og deretter kan du øke repertoaret ditt for hver nye introduksjon. Her er noen strategier du kan bruke for å øve deg:

1. Gjenta navn i løpet av samtalen

Repetisjon hjelper hjernen med å danne forbindelsene som er nødvendige for å ta vare på informasjon. Så snart dere har hilst, si "så hyggelig å møte deg Petter". Bruk navnet til personen når dere hilser og gjenta navnet når dere forlater hverandre.

2. Lag mentale assosiasjoner

Lag en visuell forbindelse med personens navn til noe du kan huske. Jo mer fremmed, jo bedre. For eksempel, hvis du møter en som heter Susanne som tilfeldigvis er musikkprodusent, visualiser henne i blå klær ved et miksebord. Det humoristiske bildet vil klistre navnet og yrket hennes til din hukommelse.

3. Studér navneskilt

Bruk øynene dine, så vel som dine ører. For eksempel, når noen bærer et navneskilt, se på skiltet og ansiktet for å skape en forbindelse. Når du mottar et visittkort, se på skiltet og si "takk Petter".

4. Be om avklaring ved vanskelige navn

Hvis et nytt bekjentskap har et navn som er vanskelig å uttale, eller vedkommende mumler sin introduksjon, bare be personen om å gjenta navnet sitt. Så sier du det igjen for verifisering. I tillegg til å få klarhet, vil den ekstra innsatsen vise at du er oppmerksom på detaljer.

5. Si i fra hvis du glemmer et navn

Hvis du tror du husker navnet, men er usikker, våg å spørre: "Petter, ikke sant?". Eller du kan rett og slett be om unnskyldning og si: "Beklager, jeg er litt glemsom for tiden. Hva heter du igjen?". Ikke bekymre deg for dette, det skjer med alle.

Les også: Bli en bedre entreprenør med selvkritikk