Det finnes knapt en bedrift hvor ikke julebordet enkelte år har utartet seg mer i negativ retning enn hva man på forhånd hadde fryktet. Men ikke fortvil! Det finnes håp og her får du noen gode råd som kanskje kan føre til et vellykket arrangement.


1. Ikke ha Russland som tema!
Programleder Kodjo Akolor, på P3:s Morgonpasset i Sverige husker et julebord hvor temaet var ”Russland”. Bedriften kjøpte inn store mengder vodka og de ansatte fikk drikke så mange ”shots” de ønsket. Det resulterte i at nesten alle ble dritings, det oppsto slagsmål og noen hadde sex på toalettet.
2. Ikke vær smålig
En av Aftonbladets lesere forteller om da hun jobbet i en bedrift som arrangerte et forferdelig julebord hvor de ansatte fikk hver sin papptallerken med kaldt pålegg og en plastbolle med risengrynsgrøt som de selv måtte varme i mikroen. Og at julebordet i tillegg ble arrangert i bedriftens slitne kantine gjorde ikke aften særlig bedre.   
3. Ikke ha lange vorspiel
Hanna Hellquist, også hun programleder på Morgonpasset, minnes et julebord da hun jobbet som praktikant i en värmlandsk avis. Vorspielet begynte i bussen fra Värmland til København hvor julebordet ble arrangert. Vel framme i København var hun så beruset at hun sovnet med kinnet i hovedrettens brune saus og hun våknet ikke før desserten ble servert.
4. Legg ned forbud mot strippere

Som leder kan man aldri bli helt tydelig, noe de ansatte på aldershjemmet Attendo Cares i Halmstad ble et godt eksempel på. For arrangementskomiteen hadde nemlig tolket begrepet ”underholdning” noe fritt under fjorårets julebord og hyret inn en mannlig stripper. Og bare dager etter julebordet lå bildene med den halvnakne stripperen på internett og informasjonssjefen måtte beklage offentlig til lokalavisen hvor han redegjorde for at slik underholdning er helt i strid med bedriftens verdisyn.

5. Vær oppmerksom på bråkmakere
Under fjorårets julebord i en lokal bedrift i Norrköping måtte politiet gripe inn etter at et par ansatte kom i ”klinsj”. For en av de ansatte klikka fullstendig etter å ha drukket vel mye og han gikk fram til en kollega og sa at ”han skulle ta kollegaen”. Deretter slo han kollegaen i ansiktet og kom med ytterligere trusler. Og dermed var julebordet ødelagt for de fleste av deltakerne og at man måtte tilkalle politiet var heller ikke særlig hyggelig.
6. Du skal ikke bli beruset

I desember i fjor utartet et annet julebord seg noe spesielt for de ansatte. For en av sjefene i en bedrift i Blekinge ble aldeles for full og skjelte ut diskjockeyen for å spille for dårlig musikk før han skallet ned en vakt som skulle fjerne ham fra lokalet. Og saken ble selvfølgelig plukket opp av lokalavisen Blekinge Läns Tidning hvor sjefen måtte stå skolerett og framsto som en angrende synder. ”Den verste straffen for meg var at jeg skjemte meg fullstendig ut og måtte dagen etter innkalle hele personalet og forklare hva som skjedde. Det var forferdelig tungt”, sa mannen til lokalavisen
7. Gi fornuftige presanger 

En av P3:s Morgonpasset lyttere forteller om et julebord som gikk litt vilt for seg. Og denne gang hadde ikke alkoholen skylden. Derimot hadde bedriften gitt de ansatte en noe spesiell julegave, nemlig rulleskøyter til alle sammen. Og selvfølgelig skulle alle de ansatte prøve rulleskøytene, noe som resulterte i at flere ble skadd og to av de ansatte måtte kjøres til sykehuset med brukket ben