Viktigheten av delegering

Uansett hvor dyktig du er, kan du ikke oppnå alt på egen hånd. Med et team i ryggen kan du oppnå så mye mer. Derfor er det så viktig at du delegerer effektivt! Vellykket delegering starter med å matche personer og oppgaver. Forklar først hva teamets rolle og mål er. Sett sammen et team charter som angir formålet med teamet og hvordan det skal fungere. Dette kan gi teamet en god start, og kan få teamet tilbake på sporet hvis det er ute av kurs. Først da vil du være i stand til å tenke på ferdighetene, erfaringen og kompetansen i teamet ditt, og begynne å matche folk til oppgaver. 

Motiver teamet ditt

mange ulike tilnærminger til motivasjon, som avhenger av de grunnleggende antagelsene du gjør om de som jobber for deg. Les og lær mer om hvordan du best kan motivere dine ansatte. Uansett hvilken tilnærming du velger, husk at ulike mennesker har ulike behov når det gjelder motivasjon. Noen individer er svært selvmotiverte, mens andre vil underprestere uten ledelsesmessige innspill. 

Utvikle teamet ditt

Team består av personer med ulike evner og synspunkt, og er på ulike stadier av karrieren. Noen kan oppleve at oppgavene du har tildelt dem, er utfordrende, og kan derfor trenge støtte. Andre er mer erfarne, og kan være på utkikk etter muligheter til å utvikle ferdighetene sine. Uansett er det ditt ansvar å utvikle alle dine ansatte. Hvis du kan hjelpe teammedlemmer til å bli bedre på det de gjør, vil du være en leder som folk ønsker å jobbe for. Den mest effektive måten å utvikle dine ansatte på, er å sørge for at du gir regelmessige tilbakemeldinger til teammedlemmene. Lær deg også mer om forståelse av utviklingsbehov. Dette kan hjelpe deg med å utvikle individuelle teammedlemmer, slik at de kan yte sitt aller beste.

Les også temaserien: TEAMLEDELSE FRA A-Å

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Mindtools.com