Det er fordi disse personene utstråler negativitet. De klager over hvor forferdelig livet er, og hvor vanskelig ting er for dem. De drar deg ned ved måten de ser verden på. Hvis noen spør deg om hvordan du har det, vil den passende responsen være «fantastisk». Fordi, uansett om livet er fælt eller fantastisk for deg i øyeblikket, er dette svaret fortsatt riktig.

Det er ingen grunn til å dra andre ned med din negativitet. Hvis du reagerer på problemer med så mye positivitet som mulig, vil handlingen din oppfordre andre til å gjøre det samme.

Folk blir naturlig dratt mot ledere som ser på verden gjennom en optimistisk linse. Ingen vil jobbe for en sjef som tror at bedriften vil feile. Ingen drømmer om å bli veiledet av en sjef som ikke tror på hans eller hennes selskaps evne til å overvinne motgang. Folk vil bli ledet av de som ser på verden med håp, begeistring og glede.

Les også: Helsebringende optimisme - Flere studier viser at optimistiske ledere har bedre helse og sterkere immunforsvar 

Optimistiske ledere har tre hovedkvaliteter

1. De ønsker seg glede i livet.

Gode ledere nøler ikke når det kommer til utfordringene som organisasjonen deres møter, men er heller forberedt på de spennende mulighetene som kommer.

2. De lar takknemlighet vise vei.

Eksepsjonelle ledere takker regelmessig deres team-medlemmer for arbeidet deres. De lar dem få vite at de setter pris på deres innsats og verdsetter deres engasjement.

3. De forventer å vinne.

Optimistiske ledere har det tankesettet om at seier alltid er innen rekkevidde. De vet at de kan vinne. Det er bedre å bli skuffet ved tap, enn å forvente at du vil feile. Hvis du forventer å vinne, vil ditt håpefulle tankesett stråle gjennom din organisasjon.

Å leve med et optimistisk tankesett garanterer at uansett hva livet gir deg, så vil du bli mer lykkelig. Du kommer til å bli mer tilfredsstilt, du kommer til å takle utfordringer bedre, og du kommer til å ha en positiv innvirkning på de som er rundt deg.

Kilde: Success.com