Her er syv vaner som du kan ta til deg:

1) Stoler på magefølelsen

Å avfeie følelsen av at noe, uklart hva, ikke er som det skal, kan være veldig, veldig dumt.

Fremgangsrike mennesker har lært seg å stole på sine instinkter, noe som ofte gir et bredere perspektiv om hva som foregår.

LES OGSÅ: 13 små vaner som fører til store resultater

2) Tar tak i tøffe spørsmål

Å granske og gå til bunns i hver eneste detalj kan for mange kjennes ubehagelig og påtrengende. Men hvis man vil bli fremgangsrik, gjelder det å komme over ubehaget for å kunne skaffe all informasjon som trengs.

3) Tror ikke på perfeksjon

Om noe virker for bra til å være sant, så er det trolig det. Ingen er perfekte. De fleste har en eller annen gang blitt ført bak lyset – de som lykkes tar lærdom av det og forholder seg mer skeptiske i fremtiden.

4) Skylder aldri på andre

Når en feil oppstår er det enkelt å skylde på omgivelsene. Men du kommer aldri til å vokse som individ om du aldri tar ansvar.

LES OGSÅ: stresser du over dårlige vaner?

5) Forsøker ikke å gjøre alle fornøyde

I Norge er det noen ganger konsensus om at alle skal være enige etter et møte. Er det i det hele tatt mulig? Selv om du skal behandle dine medarbeidere og kolleger med respekt, trenger ikke alle å være enige. Det kan hende du er nødt til å begrunne avgjørelsene dine – men ikke endre på avgjørelsen for å gjøre alle fornøyde.

6) Tør å be om hjelp

«Sterkest alene» stemmer ikke når det kommer til lederskap. For at du skal kunne lykkes som leder, trenger du hjelp – både internt og eksternt. Gjennom å erkjenne at du ikke klarer alt på egenhånd skapes det en kultur på arbeidsplassen der dere hjelper hverandre. Sånt har nemlig en vane med å spre seg.

7) Kan se helhetsbildet

Noen ganger kan det kjennes som om du og dine kolleger kjemper for å komme dere gjennom dagen. Men fremgangsrike ledere med visjoner kan lettere sette saker i større sammenheng. Gjennom å bidra med et større perspektiv, kan det enkelte problemet bli lettere å løse.

LES OGSÅ: Vanenes makt

Kilde: chef.se