Man må ikke nødvendigvis dra på et kostbart seminar for å bli en bedre leder. Enkle handlinger kan gi umiddelbar effekt.
Her er fire tips til deg som ønsker å bli en bedre leder:

Lytt til andre hver dag

Bruk minst 15 minutter hver dag til å lytte på noen som har noe å si om en utfordring eller mulighet som bedriften står overfor. Det kan være en ansatt eller en frilanser. Nøkkelen er å lytte uten å dømme.

Ledere snakker ofte uten å lytte skikkelig til menneskene rundt dem, mennesker som ofte har verdifull innsikt. Lytt til hver person med samme grad av oppmerksomhet og åpent sinn som du ville hatt hvis det var en konsulent eller en ekspert. Du trenger ikke alltid å følge rådene, men denne øvelsen kan hjelpe deg ut av gamle tankemønstre. Jo mer du snakker, jo mer trenger du å lytte.

Bruk uttrykket ”fortell meg mer”

I stedet for å spørre mange spørsmål, bruk heller uttrykket ”fortell meg mer”. Denne objektive uttalelsen lar diskusjonens motstykke fortsette i hans eller hennes tankegang uten at vedkommende føler seg avhørt.

Still kritiske spørsmål

Det er viktig å ha tro på egne visjoner og idealer, men av og til kan det være bra å stille kritiske spørsmål som: Hva om jeg tar feil?

Det betyr ikke at du skal bli fylt med tvil eller bli ineffektiv, men det får deg til å tenke i nye baner, og kanskje finne muligheter som ikke vil være synlig hvis du bare stormet fram i én retning. Still spørsmål til markedene du opererer i, eller hva om du tar feil om å omfavne ny teknologi? Hva ville mulighetene være hvis du tok en annen tilnærming?

Gå ut til lunsj

Gå ut og spis en lunsj, ta en kaffe, spis middag eller frokost minst en gang i uken med noen du beundrer. Du blir som dem du tilbringer tiden din med. Selv når det føles som om du ikke har tid, kan du alltid ta en kjapp kaffe eller til og med en telefonsamtale med noen som har egenskaper eller erfaring som du kan lære av. Enten det er en mentor, en kollega som alltid gir god innsikt, eller noen som bare har peiling, jo mer tid du tilbringer med folk du beundrer, jo mer kan de inspirere deg.

Kilde: Entrepreneur.com.

KLIKK HER FOR Å ABONNERE!

LederNytt[2].jpg