1. Ikke gå tilbake på jobb rett etter at ferien er over

Alle trenger litt tid for å komme tilbake i sporet. Hvis du kan, ta en dag eller to til å slappe av og restituere før du drar tilbake til kontoret. Selv om du trenger å rydde opp i huset eller gjøre ærend, gi deg selv noen timer til å slappe av. Fokuser på å la tankene dine få tid til å tilpasse seg.

2. Planlegg og fokuser på det enkleste

Dagen før du går tilbake på jobb, bruk tid på å planlegge dagen. Lag en huskeliste med alt du vet du må gjøre. Hvis du gjør dette samme dag du kommer tilbake, sørg for at du får være alene med tankene dine. Start med de oppgavene du ikke fikk fullført før du dro på ferie. Fokuser på det enkleste og det som krever minst tid.

Les også: Flytt fokus fra «jeg burde» til «jeg vil» - ledernytt.no

3. Ta med deg et lite stykke av ferien

Suvenirer kan minne deg på at det er greit å ta en pause og nyte livet. Å tenke tilbake på en fin tur kan gi mye glede. Det kan være spesielt nyttig hvis du kan inkorporere sansene som lukt ved å for eksempel bruke duftoljer fra stedet du har vært på. Dette lar alle de positive følelsene strømme tilbake til deg – god energi du kan bruke for å komme deg gjennom dagen.

4. Gå på jobb med et nytt blikk

Kanskje du var frustrert over en oppgave du ikke fikk til før du dro på ferie. Etter å ha vært borte fra den en stund, kan du se annerledes på den og komme med et nytt perspektiv. Noen ganger trenger du bare en pause for å få en kickstart på arbeidet ditt.

5. Ta pauser i løpet av dagen

Å gå inn i full arbeidsmodus uten pauser er en oppskrift på utbrenthet. Ikke la skyldfølelsen få deg til å tro at du må jobbe deg ned i kjelleren fordi du var borte. Vær snill mot deg selv og husk at du fortjente ferien og tiden det tar å komme seg etter den. Ta fem til ti minutters pause hver time for å roe ned og slappe av.

Les også: Slik blir du kvitt de meningsløse oppgavene - ledernytt.no

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Inc.com