Å nå sine mål krever oftest målrettet jobbing over tid. De menneskene som lykkes er sjeldent født inn i lykkeboblen. De har mot, og evnen til å tenke med både hodet, magen og hjertet. Mange gode idéer går tapt fordi tiden var for knapp, målet for vagt, motet for lite.

Hver uke trener jeg ledere, gründere, ansatte for at de skal nå sine mål. Vi snakker blant annet personlig kommunikasjon,  salg og service, markedsføring, produktportefølje, forretningsplan. I følge Innovasjon Norge er 70% av alle norske bedrifter som etableres, borte etter 7 år. Det vil si at de er lagt ned, har gått konkurs, eller er inaktive.

Samtidig går visstnok hele 500 000(!) av oss nordmenn rundt og tror at vi har en så god idé, at om vi bare våget å satse kunne vi jobbe deltid og leve godt av vårt geniale produkt. Om vi bare hadde iverksatt den fantastiske tanken. Det er lett å bli forelsket i sin egen idé, slik en halv million av oss tydeligvis er. Men de fleste av oss våger ikke stole på at den holder, våger ikke å satse det som skal til. Og de færreste ville kunne jobbe deltid. Det er jeg overbevist om.

Om du er gründer, leder eller student. Om du ønsker å oppnå mål innen karriere, på privaten eller i team. –Det finnes noen allmenngyldige leveregler for å nå dit vi vil, om vi vil det nok.

Her er noen tips jeg håper du kan ta med deg for personlig utvikling på jobb, i lagspill eller for å nå dine mål som privatperson: