Forvent det beste

Fremtiden har ikke skjedd ennå, noe som betyr at hver tanke du har om fremtiden, er skapt av fantasien din. Fantasien er noe du kan kontrollere, så du kan lære deg å fokusere på den positive fremtiden du ønsker, i stedet for å dvele ved pessimistiske «hva hvis»-scenarier.

Har du noen gang forventet det verste, men så skjedde det ikke? Og har du noen gang forventet det beste, og så skjedde ikke det heller? Tenk på hvor mye roligere du følte deg da du forventet det beste resultatet i stedet for det verste. Siden du ikke kan forutsi fremtiden, kan du like gjerne fokusere energien din på det du vil skal skje. Dette vil hjelpe deg å opprettholde en mer optimistisk tankegang over tid. Når du fokuserer på det du vil ha, er det lettere å finne det. Underbevisstheten er designet for å identifisere viktig informasjon og ressurser for å hjelpe deg med å få det du ønsker.

LES OGSÅ: Dagdrømming - ledernytt.no

Lag en fremtidsfilm i hodet ditt

For å oppnå en effektiv fremtidsvisualisering, tenk på hva du vil ha, nøyaktig hvordan det vil se ut, høres ut og føles. Når du ligger i sengen på kvelden, forestill deg detaljene om hvordan du vil at morgendagen skal bli. Lag en film i tankene dine og se dagen utvikle seg akkurat slik du vil. Se for deg at du våkner opp energisk og glad. Se deg selv bevege deg gjennom dagen med positive følelser og at du lykkes med alt du gjør. Gå gjennom samtaler du vil ha og hvor godt de vil gå.

Hvis ting ikke går som du vil, hvordan vil du oppføre deg? Hvis du for eksempel venter på svar om en jobb du ønsker, kan du fremtidsvisualisere slik du vil at det skal gå. Forestill deg at du får jobben, at du føler deg motivert og glad. Hvis du fortsatt føler behov for eventuelle «hva om jeg ikke får den»-tankene, kan du visualisere hvordan du vil reagere. Forestill deg at du føler deg rolig, sentrert og positiv fordi en annen og bedre mulighet vil dukke opp.

Husk at fremtiden bor i fantasien din. Vil du virkelig føle deg engstelig og ukomfortabel før en hendelse? Eller vil du heller føle deg optimistisk og nyte livet ditt i mellomtiden? Fremtiden kommer uansett, men hvordan du forbereder deg på den, og hvordan du har det underveis, er opp til deg.

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Success.com