Lewis startet sitt første selskap, nettverksovervåkingsfirmaet MC Squared, i 1988. Deretter kom datagjenopprettingsselskapet PG Lewis and Associates i 2002, før han i 2019 grunnla cyberlagringsselskapet Calamu. Sistnevnte selskap hadde en verdi på mer enn 90 millioner dollar i 2022, ifølge PitchBook.

Her er tre av Lewis sine tips for å bygge et raskt voksende selskap:

1. Når du er i tvil, sikt høyt

Da Lewis gikk på college, la han merke til at en lokal videoutleiebutikk brukte kartotek for å holde oversikt over utleie. Siden Lewis nettopp hadde designet et program for en datavitenskapsklasse som kunne brukes til å mer effektivt holde oversikt over hvilke kunder som hadde leid hvilke videoer, dro han til videobutikken og viste eieren dette systemet. Eieren spurte Lewis hvor mye han ville ha for det. Han ville først si 300 dollar, men var så nervøs at han sa 3000. «Solgt», sa eieren.

Denne opplevelsen lærte Lewis en viktig lekse: Hvis en potensiell kunde ber deg om å nevne en pris, må du sikte høyt. Det verste som kan skje, er at de sier nei. Eller kommer med et mottilbud.

2. Ikke start et selskap – løs et problem

Når du starter et selskap, bør utgangspunktet alltid være å identifisere et problem som du vet hvordan du skal løse. Det begynner ikke med blanke ark og en idédugnad. Vær til stede i miljøet ditt og begynn å legge merke til små muligheter for forbedring rundt omkring.

Når du har identifisert problemet, er neste trinn å jobbe med, og diskutere, løsningen. Spør folk du stoler på om hva de synes om ideen din. Hvis de mener at det er en god idé, er det mest sannsynlig allerede gjort før. Hvis de svarer «Jeg skjønner det ikke», kan du være inne på noe nytt og annerledes.

3. Gå alltid all-in

Et av Lewis sine mottoer om entreprenørskap er: «Hvis du ikke er all-in, er du egentlig ikke inne i det hele tatt.» Du kommer ikke til å lykkes hvis du bare gjør det halvveis. For å bygge en vellykket bedrift, må du gå all in. I stedet for å begynne å jobbe med ideen som en sidejobb, må du bruke all din energi på den nye virksomheten. Si opp jobben din om du må. Du er nødt til å risikere noe og forplikte deg hvis du virkelig vil komme langt. Og selv om oppstarten ikke tar av med en gang, ikke gi opp!

 

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Inc.com