1. Gjør jobben

Å skape et verdifullt nettverk vil ikke skje over natten. Du kan få fart på ting ved å delta på den riktige typen arrangementer, men du må fortsatt jobbe for det: Vær sosial og nå ut til andre. Én tilfeldig person kan utvide nettverket ditt raskt, men husk å holde kontakten med hver og en slik at forbindelsene styrkes.

2. Bli ditt beste jeg

Identifiser den ideelle personen du selv ønsker å gjøre forretninger med, og bli den personen. Livet handler ikke om hva vi får, det handler om hvem vi er. Det beste du kan gjøre, er å utvide nettverket ditt på sosiale medier mens du jobber for å bli den ideelle personen du ønsker å tiltrekke deg. Du vil kunne tiltrekke deg mennesker som er ideelle for dine langsiktige forretninger.

3. Møt fremmede

Inviter fremmede ut på lunsjer eller middager. Forsøk å samle flere nye mennesker til en gruppemiddag én gang i uka. Disse middagene kan bygge et fantastisk nettverk – uten at du bruker en krone på «reklame». Dette kan gjøre at du blir mye bedre kjent med disse folkene enn gjennom noe annet nettverksformat. 

4. Gi i stedet for å ta

Prøv å gi så mye verdi som mulig til folk i nettverket ditt uten å be om noe tilbake. Del din kunnskap og det som har fungert i din egen virksomhet, og oppmuntre dem til å gjøre det samme. Slik kan du bygge et nettverk av vellykkede venner som automatisk ønsker å hjelpe deg i retur. Nøkkelen er å tilby verdi før du selv ber om hjelp.

5. Gi en livsendrende introduksjon

Nettverk handler ikke om å bygge databasen din, men om å være en inngangsport til andre nyttige forhold. Hver gang du møter en ny person, tenk på hvem du kan introdusere denne personen for, som kan forandre livet deres. Dette vil også styrke det personlige forholdet dere imellom.

6. Invester i personporteføljen din

Fordi nettverket ditt er din nettoverdi, invester i det som en finansiell portefølje. Det betyr at giftige mennesker må bort. Å bygge et godt forhold til en dårlig person er umulig. Det riktige nettverket vil være som stadig voksende utbytteaksjer.

Les også: Slik lykkes du med small talk - ledernytt.no

 

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Success.com