Anerkjenn hverandres styrker og svakheter

Når du vurderer en venn som forretningspartner, er det viktig å evaluere deres styrker og svakheter. Da vet du hvor fallgruvene deres er, hva du skal unngå, hva de trenger og hvordan dere kan balansere hverandre. Ofte er det forskjellene som får ting til å fungere fordi du kan se ting i den andre som du ikke har i deg selv.

Det kan ta tid å finne seg til rette i sine individuelle roller, og det er lett å ende opp med å tråkke hverandre på tærne. Etter hvert som virksomheten vokser, kan dere lære å øke effektiviteten og validere hverandre ved å utnytte egne individuelle styrker.

Snakk om hva rollene deres er og hvordan dere kan bidra. Anerkjenn hverandres styrker og svakheter og bli komfortable med å snakke sammen for å finne løsninger, enten det er å samarbeide, omfordele ansvar eller få inn ekstra støtte.

Kommunikasjon er nøkkelen

Tydelig kommunikasjon er kritisk i ethvert partnerskap, men det er enda viktigere når du jobber med en venn. Dere er nødt til å ta opp bekymringer og frustrasjoner direkte for å forhindre misforståelser og sikre en stabil forretningsdrift. Ikke la et følelsesmessig utbrudd bli undergangen for bedriften – og vennskapet. Hvis det er et problem, luft det umiddelbart, da blir ikke følelsene så store.

Det er også viktig å ha klare kontrakter som dere kan referere til når ting blir opphetet, spesielt når det kommer til penger.

I tillegg må dere snakke om bedriftsvisjonen. De fleste som starter opp en bedrift, er redde for at visjonen deres ikke vil bli sett eller respektert. Snakk om det, og sørg for at dere ser og forstår hverandres visjoner. Det å være åpen om disse samtalene gjør ting enklere.

Etabler klare grenser for en sunn balanse

Å opprettholde en sunn balanse mellom jobb og privatliv kan være utfordrende når forretningspartneren også er din venn. Det kan være vanskelig å koble fra arbeidet helt, men et av aspektene dere kan jobbe med, er å skape klare grenser og en god balanse på arbeid og fritid.

Ha klare retningslinjer for når telefonsamtaler og meldinger er relatert til arbeid, og når dere kan snakke sammen som venner. Gi beskjed om hvilke tider dere foretrekker å jobbe, og gjør deres beste for å kun snakke om jobb i løpet av disse timene. Alt utenom det, er vennskapsrelaterte ting. Når dere er ute som venner, bare vær som venner. Denne tilnærmingen tillater dere å skru av jobb og fokusere på vennskapet.

 

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Success.com