Ikke alle er så heldige at de får jobbe med det de elsker høyest, så hvis du er en av dem, bruk mer tid på det du virkelig elsker nå. Kanskje har du et prosjekt på gang som har lagt i dvale? Om du ikke får gjort det helt ferdig med en gang, så er det viktigste at du setter i gang. Ta deg tid til det du elsker.

Hold deg engasjert

Du kan også lære deg noe nytt. Verden og arbeidslivet er i konstant endring og nye ferdigheter vil det alltid være behov for. Se på hva du ønsker å utvikle av kompetanse, og finn måter å oppnå det på, så stiller du sterkere i fremtidens arbeidsliv samtidig som du holder deg engasjert.

I en artikkel til success.com av Scott Bedgood kommer han med noen råd.

Noen av hans råd er som følger:

1 Vær hyggelig – dette er nok den viktigste evnen du kan kultivere i disse tider, skriver Bedgood. Gjør det til en jevnlig praksis å vise omtanke for andre og hjelp til der du kan.

2  Les en bok. Kanskje du ikke har tatt deg tid til å lese nok før, nå er sjansen her. Å lese kan tilføre glede og mening. Kanskje har du fag du burde sette deg bedre inn i, eller annet du ønsker å lese. Dette kan være oppløftende og dempe følelsen av isolasjon.

3 Mediter eller be. Fordelene med å meditere eller be er mangfoldige ifølge Bedgood. Han skriver at dette er godt dokumentert. Nå har du tid til å prøve det ut og praktisere det. Start med 15 minutter der du stenger ute alle forstyrrelser. Finn din metode og fortsett når normalhverdagen er tilbake.

Gjør mer av det du elsker

4  Hengi deg til et prosjekt du er lidenskapelig opptatt av. Ikke alle er så heldige at de får jobbe med det de elsker høyest, så hvis du er en av dem, bruk mer tid på det du virkelig elsker nå. Om du ikke får gjort det helt ferdig med en gang, så er det viktigste at du setter i gang og fortsetter når du får tid. Ta deg tid til det du elsker.

5  Lær deg noe nytt. Verden og arbeidslivet er i konstant endring og nye ferdigheter trengs. Se på hva du kan behøve av nye ferdigheter og kompetanse, og finn måter å oppnå det på, så stiller du både sterkere i fremtidens arbeidsliv samtidig som du holder deg engasjert.

6 Tren hjemme. Husk å holde deg fysisk aktiv. Sjekk ut YouTube eller andre nettsider for tips til hvordan du kan holde deg i form hjemmefra. Dette styrker både kropp og sinn! Gå deg en tur eller ta deg en løpetur. Sørg for at du tar noen runder der det er lite eller ingen folk og få deg frisk luft! Vis hensyn og hold avstand.

Hold hjernen i gang

7 Hold hjernen i gang. Det er like viktig å trene hodet som å trene kroppen, skriver Bedgood. Unngå tankeløse aktiviteter og finn på noe kreativt, finn frem puslespill, brettspill, online hjernespill, eller søk i App Store etter noe som passer deg for å holde seg skarp og øke din mentale energi.

8 Praktiser selvdisiplin. Det er mange måter å trene selvdisiplin på. Det kan bli fristende å sove lenger men Bedgood mener det er viktig å legge seg i tide. Det å komme seg opp tidlig, ta seg en treningsøkt, meditere og så spise en god frokost, mener han gjør deg skarpest før jobben.

9 Begrens sosiale medier. Holde deg informert, men begrens inntaket av sosiale medier, råder Bedgood. Styr unna altfor skremmende nyheter basert på teorier. Det er alltid noen som prøver å spre panikk, unngå dem. 

10 Rydd og vask. Bruk denne tiden på å rydde opp og vaske der det trengs, og ganske enkelt for å holde deg i aktivitet og trives bedre i omgivelsene dine. Å rydde opp kan lette på humøret.

Tekst: Anne Marie Monsen / Kilde: Success.com