Lag nye tverrfaglige roller

For å bygge bro over kjønnsgapet i IT-organisasjonen, skap flere jobber som kombinerer programmeringskunnskaper med ferdigheter fra andre forretningsdomener. For å avgjøre hvilke nye tverrfaglige jobber som passer best, analyser disse to punktene:

 

  • Interessentekspertise: Hvis IT-teamet ditt jobber med forretningsenheter for å utvikle domenespesifikke løsninger, oppretter du ledige stillinger som kombinerer domenet og IT-rollen. For eksempel: En HR-produktsjef vil både kreve tidligere ekspertise og bakgrunn i HR-domenet og den tekniske ekspertisen som kreves for IT-produktledelse.
  • Oppgaver og ansvar: Skaff deg en dypere forståelse av de daglige oppgavene og ansvaret som ditt nåværende team har. Finn fellestrekk i de oppgavene som tilsvarer rollene med mer appell til kvinnelige kandidater. Opprett en ny ledig stilling for disse oppgavene.

Lag utviklingsmuligheter for «DRY-coding»-jobbene

Når du har tiltrukket flere kvinner med tverrfaglige roller til organisasjonen din, gi dem utviklingsmuligheter til å få roller med en sterkere «DRY-coding»-natur. Her er tre trinn for å bestemme utviklingsprogrammene som passer best for din organisasjon:

  • Analyser: Start med å analysere kjønnsforholdene for hver rolle i organisasjonen din. Merk jobbene med de beste og dårligste gapene, og sammenlign dine interne resultater med de tidligere resultatene. Etterpå, prioriter rollene som trenger presserende mangfoldsforbedringer.
  • Match: For hver av rollene du har prioritert, finn en annen rolle som er teknisk lik og har en bedre kjønnsbalanse. For eksempel, hvis organisasjonen din trenger å forbedre mangfoldet til Fullstack-utviklerne dine, kan en levedyktig match være Frontend-utviklerne der kjønnsbalansen er bedre.
  • Utvikle: Be HR- og tekniske eksperter om å utvikle et teknisk utviklingsprogram for å trene kvinnelige talenter på de nye tekniske ferdighetene som kreves for deres nye rolle.

Å tette kjønnsgapet i IT-organisasjonen din vil ikke være lett, men det er en viktig oppgave som vil forbedre teamets generelle ytelse. Når du har lyktes med å skape variasjon i teamet ditt, finn måter å utvikle dine nye kvinnelige ansattes ferdigheter slik at de kan ta på seg roller som kun fokuserer på teknisk ekspertise.

LES OGSÅ: Formelen for teamsuksess - ledernytt.no

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: hbr.org