1. Start dagen med en dusj. Hvis du jobber hjemmefra, vil det å ha en rutine for å starte dagen ha en positiv innvirkning på humøret ditt.

2. Ikke multitask – hjernen vår kan kun fokusere på én ting om gangen. Effektiviteten og energien daler dersom du forsøker å gjøre flere ting samtidig – i håp om at du får unna mer.      

3. Få inn litt bevegelse før du starter arbeidsdagen. Ta en kort yogaøkt eller gå en rask tur ute i frisk luft. Både trening og natur er fantastisk for humøret og mental og fysisk helse.

4. Hvis du vil endre deg, slutt å lese alt som dukker opp når du skroller på mobilen. Søk heller etter innhold av god kvalitet eller les flere bøker.

5. Gjør noe hver dag. Uansett om det ikke er så mye, så vil bare det å ha oppnådd noe i løpet av dagen, føles bra. I tillegg vil det å få noe gjort, ofte inspirere til å få mer gjort. Bare ved å re sengen din starter du dagen med en liten seier. 

6. Stå opp og kom i gang med arbeidet til et fast tidspunkt hver dag.

7. Vær minst mulig på sosiale medier eller andre tidssløsende nettsteder. Det vil kun stjele energien din og få deg til å kaste bort verdifull tid.

8. Når du skriver en gjøremålsliste, legg til enkle ting, selv om det er oppgaver du ville ha gjort uansett, som: dusje, spise frokost og pusse tenner. Hjernen din øker dopaminproduksjonen og gjør deg mer entusiastisk etter å ha fullført selv de kjedelige tingene.

9. Spis frosken først. Finn den mest utfordrende oppgaven (frosken) og fullfør denne oppgaven først (spiser den).

10. Ro ned livet ditt. Uansett hvilken aktivitet du gjør, bruk rolige bevegelser. Du vil merke en umiddelbar beroligende effekt; du vil få bedre fokus og føle deg mer avslappet.

11. Slutt å se så ofte på nyhetene. Det er greit å følge med på hva som skjer i verden, men undersøkelser viser at konstant nyhetskonsumering påvirker deg i negativ forstand.

12. På slutten av hver dag, bruk ti minutter på å tenke gjennom hva som er hovedmålet for neste dag. Det hjelper ikke å jobbe produktivt hvis du ikke vet hva du prøver å oppnå.

Les også: 10 tips for å bli mer effektiv som leder - basert på intervju av over 200 ultra-produktive mennesker - ledernytt.no

13. Ikke vent på at motivasjonen skal komme. Du vil føle deg motivert når du får ballen til å rulle.

14. Hvil mer. Mange eksperter hevder at å hvile mer ofte kan hjelpe deg med å få gjort mer i det lange løp.

15. Alt som tar mindre enn to minutter å fullføre; gjør det med en gang!  

Les også: En god leder vet at effektivt arbeid, med god kvalitet er roten til all suksess - ledernytt.no

 

Tekst: Cecilie Hammernes  Illustrasjon: Istock.com  Kilde: Inc.com