Humaniser teamet ditt

Som leder er det lett å gå all-in på målene du ønsker å takle, noe som kan distansere deg fra det menneskelige i teamarbeid. Men i virkeligheten er empati og gjensidig forståelse nøkkelen til å oppnå gruppemål – spesielt i tøffe tider.

Blackorbys strategi krevde to ting: forhandlinger og fredsskaping. I stedet for å innkalle teammedlemmer til kontoret sitt for samtaler, kom han for å se dem. Da flyttes makten bort fra lederen til medarbeiderne. Han lyttet til de andre for å forstå deres situasjon. Så spurte han seg selv: Hva kan jeg gjøre for å lindre noe av stresset?

Unngå katastrofetenkning

Det er lett å få panikk i kriser, men en stor del av suksessen er å lære å holde hodet kaldt:

  1. Erkjenn det verst tenkelige scenariet. Når du kjenner de mest katastrofale utfallene, må du utvikle måter å redusere disse risikoene på.
  2. Erkjenn det vanligste eller mest sannsynlige scenariet. Denne øvelsen renser tankene dine for det verste tilfellet og gjør at du fokuserer på det nåværende problemet.

Du kan også tenke på dette som oppdeling. En stressende hendelse vil vekke alle slags negative tanker, men du kan styre dem ved å være tilstede og fokusere på nuet.

Pust

Les også: 4 tips til å trene opp empati og emosjonell intelligens - ledernytt.no

Det er vanskelig å løse et problem når tankene dine spinner. I militæret lærer de en pusteteknikk kalt «Wim Hof», som bidrar til å redusere angst slik at hjernen kan tenke best mulig.

  1. Ta dype, kraftige pust i 25 sekunder (som om du hyperventilerer).
  2. Pust ut mesteparten av luften i lungene.
  3. Hold pusten så lenge du kan.
  4. Gjenta tre ganger.

Til slutt vil du være klar nok til å gjøre to ting:

  1. Utvikle innsikt. På hvilke måter bidro du til problemet?
  2. Hvis noen gjør feil, spør: "Hva er galt?" i stedet for å rope. Det kan deeskalere konflikten.

Ingen blir leder over natten. Men underveis vil det å lære å mestre følelsene dine og løse konflikter, få deg nærmere målene dine.

Tekst: Cecilie Hammernes Kilde: Success.com Foto: Istock.com