Det er fort gjort å miste motivasjonen når utfordringene dukker opp. Da er det viktig å vite at motivasjon hverken er umulig å finne tilbake til eller vanskelig å opprettholde. Motivasjon er rundt deg; i bokhyllen din, i dine tidligere suksesser og i forholdene til venner og kolleger. Her er fem tips for å få og opprettholde motivasjonen:

1. Etabler minibelønninger for deg selv

Enten du har et ekstra stort prosjekt på gang eller en oppgave du ikke er begeistret for, kan det å lage ditt eget belønningssystem skape entusiasme til arbeidet ditt. For eksempel, når du har huket av en oppgave på listen din, les et kapittel i en bok eller lytt til en podcast i ti minutter – før du går videre til neste oppgave. Det kan motivere deg til å gjøre arbeid du ellers ville utsatt.

2. Ta en pause for å jobbe med et personlig prosjekt

Hvis du føler at du står fast med arbeidet ditt og ikke kommer deg noe sted, kan det være lurt å ta en pause og avlede energien din andre steder. Bruk en halvtime på en hobby eller til å male eller jobbe på et pågående lidenskapsprosjekt du har startet med. Dette gir deg noe å se frem til, og kan gi deg drivstoffet du trenger resten av dagen.

3. Gå tilbake til en av dine tidligere suksesser og se på hvordan du kom dit

Selv om det alltid er bra å være fremtidsrettet, kan det være verdifullt å se tilbake på dine aller største prestasjoner og hvordan du oppnådde dem. Dette vil minne deg på at de imponerende høydene er verdt de mange små trinnene det tar å komme dit. Dermed vil det være mer motiverende å gå de små trinnene på nytt igjen for å nå ditt neste mål.

Les også: Tre lederhemmeligheter for suksess - ledernytt.no

4. Trening

Det er ikke alltid like lett å finne motivasjon til å trene, men selv bare en kort joggetur vil gjøre underverker for hjernen din, og kan gjøre at du går tilbake til arbeidet med et klarere hode og økt fokus. Finn en rutine der du får inn en liten treningsøkt, og du vil oppleve en stor forskjell i produktiviteten.

Les også: Tren deg til en bedre leder - ledernytt.no

5. Ta kontakt med en kollega

Med mange på hjemmekontor lever vi mer isolert enn tidligere. Men vi trenger fortsatt sosial kontakt med andre. En samtale med en god venn eller et familiemedlem er gunstig, men neste gang du trenger motivasjon, kontakt noen du ikke snakker med så ofte. Det kan være en kollega fra et annet team eller en du beundrer. Spør dem om tips og råd til det du jobber med og du vil bli mer motivert til å fortsette.

 

Tekst: Cecile Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Success.com