Ren energi

Når du tenker på noen som har karisma eller innflytelse, er det ofte sånn at disse menneskene også har en betydelig mengde psykologisk, emosjonell og fysisk energi. Energiske ledere kan ta de tøffe avgjørelsene, de kan snakke om de virkelige problemene og ha nok energi til å finne de nødvendige løsningene – selv under de mest alvorlige omstendigheter.

Å bli mer karismatisk handler om å iverksette tiltak for å endre energien din. Dette kan du for eksempel gjøre gjennom fysisk trening slik at du får en utvidet følelse av energi og utholdenhet. Du kan også skape energi ved å bruke en fremtidig visjon som gir glede og energi, ikke bare til deg selv, men også til teamet ditt.

Les også: De beste lederne har en smittsom positiv energi - ledernytt.no

Emosjonell mestring

Spesielt i usikre tider blir folk tiltrukket av personer som kan håndtere følelsene sine. Det å bruke humor, lekenhet, nysgjerrighet, medfølelse og kreativitet i stressende miljøer gir deg fleksibilitet og styrke som gjør det lettere å takle enhver utfordring med teamet ditt. De ansatte vil se opp til deg for støtte og veiledning.

Vi har alle «sabotører» inni oss selv som er dømmende, redde og kontrollerende. Å lære å ignorere disse sabotørene vil gjøre deg i stand til å bli en større ressurs både for deg selv og teamet ditt. Dette kan du gjøre ved å identifisere og overvinne dine begrensende overbevisninger, samt snu negativt selvsnakk til styrkende tanker.

Les også: Kraften i emosjoner - ledernytt.no

Livsmestring

Livsmestring består av to kjerneegenskaper som ekstraordinære ledere besitter: Relasjonsmestring og tidsmestring.

Relasjonsmestring
Forretning handler om relasjoner. Til syvende og sist er kvaliteten på livet ditt kvaliteten på relasjonene dine. Relasjoner bygges ved å virkelig forstå og sette pris på hvor andre folk kommer fra – forstå deres synspunkt og hjelpe dem med å møte deres behov samtidig som de møter behovene til teamet og organisasjonen.
Tidsmestring
Virkelig gode ledere vet hvordan de raskt og effektivt får de beste resultatene. Med internett og sosiale medier drukner vi i informasjon, mens vi sulter etter visdom. Vi har flere tidsstyringsverktøy enn noen gang før, men veldig ofte kan verktøyene i seg selv bli en tidstyv. Tidsmestring handler om å hele tiden finpusse kapasiteten til å se hva som er viktigst, og når du skal få det gjort.

 

Les ogås: Flytt fokus fra «jeg burde» til «jeg vil» - ledernytt.no

 
Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: tonyrobbins.com