Noen ganger jobber man så hardt at man er på grensen til utbrenthet. Kanskje man til og med allerede er det. Når du kommer tilbake fra en jobbferie, vil du mest sannsynlig føle deg mer uthvilt, mer inspirert og ha hodet fullt av gode ideer. 

Forbered deg selv og andre

Før du reiser, informer partnere, kunder og kolleger om reiseplanene dine, og forplikt deg bare til de viktigste møtene. Alle i virksomheten bør være klar over timeplanen din slik at de eventuelt kan ta seg av noen av dine arbeidsoppgaver mens du er borte. Samtidig bør de få klare instrukser for å minimere sjansen for at du blir kontaktet for noe som ikke haster. Skriv ned hva de kan kontakte deg for, og hva som kan vente til du er tilbake.

Velg riktig reisemål og hotell

Hvis du reiser til en annen tidssone, må du alltid dobbeltsjekke kalenderen for å sikre at eventuelle møtetider er riktig notert. Finn ut om de har Wi-Fi-tilgang og mobiltjenester – med god nok dekning.

Å velge riktig hotell for arbeidsferien er like viktig som destinasjonen. Pass på at du ikke velger et hotell der du for eksempel kan risikere å bli distrahert av støyende naboer og festing til langt på natt. Et familievennlig hotell er kanskje heller ikke det lureste.

Flere hoteller styrket sine eksterne jobb- og jobbferiefasiliteter under pandemien for å appellere til fjernarbeidere og lengre opphold. Mange har nå gratis høyhastighets-Wi-Fi og godt tilpassede arbeidsområder med lett tilgjengelige lademuligheter, ergonomiske stoler, ekspress-meny, kortere spatimer og så videre.  

Vurder en executive lounge

En executive lounge kan også være et godt alternativ for en jobbferie. Mange har stillekroker og konferanserom der du kan gjennomføre møter. De som jobber mens de reiser, har ofte tidsbegrensninger, og de setter spesielt pris på å gjennom hele dagen ha tilgang til både kulinarisk og grab-and-go-mat, noe det ofte er tilrettelagt for her.

Respekter grenser for jobb/fritid

Sett grenser mens du er bortreist. Gi beskjed om at du ikke alltid kan svare umiddelbart på telefonsamtaler eller e-post, men at du kan kontaktes om det er høyst nødvendig.

Gi deg selv tillatelse til å tilbringe en dag uten å snakke med kolleger eller kunder. Legg fra deg mobil og pc og ta deg tid til å nyte spaet, gå på tur eller andre avslappende fasiliteter.  

Les også: Hver femte arbeidstakere planlegger å jobbe mens de egentlig har sommerferie. - ledernytt.no

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Success.com