1. Prioritering av brukervennlig teknologi

Et av Samsungs veiledende prinsipper er at selv de mest høyteknologiske enhetene skal være intuitive for brukeren. Samsung har kommet med en ny, brukervennlig bærbar projektor: Freestyle, som – i motsetning til mange av konkurrentene – kan speile telefonens skjerm med ett enkelt trykk.

Samsung legger også vekt på å sørge for at produktene deres kan tilpasses av brukeren, enten det er Galaxy-klokker med foranderlig utseende, smart-kjøleskap i forskjellige farger, en ny flatskjerm-TV som kan bues eller en smart-vaskemaskin som bruker kunstig intelligens for å skreddersy klesvasken til brukerens preferanser. I Samsung jobber de alltid mot en fremtid der teknologien fungerer sømløst – med kunden i sentrum.

Les også: Hva gjør fremtidens ledere for arbeidsmiljøet? - ledernytt.no

 

2. Produksjon med bærekraft i tankene

Samsung har gjort som ledelsen i andre selskaper rundt om i verden de siste årene når det kommer til bærekraft. I 2021 gjorde selskapet endringer i sine produksjonsprosesser som reduserte karbonfotavtrykkene til produkter som enhetsskjermer og annen teknologi. De kuttet også ned på mengden produktemballasje, og begynte å inkludere mer resirkulerte materialer. I prosessen klarte selskapet å redusere sine karbonutslipp med 700 000 tonn.

For et stort selskap som Samsung, som selger millioner av produkter per år, kan selv de minste endringene utgjøre en stor forskjell. Fra og med dette året vil Samsungs TV-er bruke tretti ganger mer resirkulert plast enn i fjor. Og innen 2025 vil alle mobile enheter og apparater selskapet lager, i hvert fall delvis være laget av gjenbrukte materialer.

Les også: Fremtidens ledelse er en balansekunst - "det er ikke de sterkeste som overlever, ei heller de mest intelligente" - ledernytt.no

 

3. Lager energieffektive enheter

Samsung utvider SmartThings Energy-tjenesten, som lar brukere overvåke energibruken deres på smartenheter, fra luftrensere til oppvaskmaskiner. Systemet inneholder kunstig intelligens som kommer med anbefalinger om hvordan brukere kan redusere energiforbruket – en gevinst for lommeboken og miljøet. Fremover vil alle nye Samsung TV-er, skjermer og kjøleskap inkludere tjenesten.

I tillegg vil Samsungs TV-fjernkontroller nå bli drevet av radiobølger fra produkter som WiFi-rutere, noe som eliminerer behovet for batterier. Og innen 2025 vil selskapets TV-er og telefonladere fungere med nesten null standby-strøm, og dermed forbruke så å si ingen energi når de er inaktive.

Tekst: Cecile Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Inc.com